4 najjača prirodna lijeka u borbi protiv gripe

U sezoni gripe koja je pred nama upoznajte prirodne ljekove koji puno daju, a malo uzimaju.

1. ČEŠNJAK
Češnjak je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade kemijski antibiotici.
Zahvaljujući glavnom sastojku hlapljivom ulju s alinom koji se rezanjem ili prešanjem razgrađuje u alicin, češnjak ima antibiotičko djelovanje.

Usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe. Stručnjaci preporučuju konzumiranje od 2 do 5 g svježeg češnjaka dnevno.

2. EHINACEA
Biljka koja promiče pravilno funkcioniranje imunološkog sustava učinkovito djeluje kao antivirusno sredstvo koje pomaže u borbi protiv infekcija te opskrbljuje tijelo s potrebnim antioksidansima čime jača imunitet.

Posebno se preporučuje tijekom zime kao dobra preventiva kao lijek protiv gripe. Istraživanja su pokazala ukoliko se ehinacea upotrebljava u kombinaciji sa C vitaminom mogućnost prehlade se smanjuje za čak 85 posto.

3. ORIGANO
Ljekovitost ove biljke intenzivna i opora mirisa čini esencijalno ulje zahvaljujući kojem djeluje kao prirodni antibiotik, sredstvo za iskašljavanje i širenje bronha, kod upale sinusa, grlobolje, prehlade i gripe.

Ulje dobiveno iz lišća origana sadrži ljekoviti sastojak karvakrol, koji posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva. Ulje origana ima jako djelovanje na uobičajene patogene bakterije, kao što su Stafilokok, E-coli i listerija.

4. GINSENG
Nazivaju ga korijenom života jer prije svega pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i mineralnih tvari u organizmu.

Korijen ginsenga sadržava ginsenozide, tvari koje podižu opće stanje organizma, pomaže kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, nesanice, djeluje na slabokrvnost, jača imunitet i ublažava stres. Ginseng djeluje na povećanje aktivnosti bijelih krvnih stanica, koje se bore protiv bakterijske i virusne infekcije te tako predstavlja obavezan lijek u borbi protiv gripe i ostalih ‘zimskih’ bolesti.

Donosi: Zadovoljna hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...