Poruka Čačiću; Santini zaslužuje kockasti dres, on je statistički najbolji hrvatski napadač!

Zabio je najviše golova od Hrvata, igra u ligi petice, ima najbolji postotak realizacije, najmanje minuta za gol… Vrijeme je da odjene kockasti dres!, piše Goal.hr.

Imao je Ante Čačić, morate priznati, snažan argument. Jer Mandžukić, Kalinić i Kramarić imali su iza sebe brojke i ugled u nogometnom svijetu, Perišić i Pjaca najbolja su krila, a Čop je uvijek tu, kao zahvalni četvrti izbor, sa sada već bogatim iskustvom igranja i zabijanja u ligama petice.

Pa se moglo reći da tamo neki Santini iz Belgije nema sreće, jer naprosto ima prejaku konkurenciju.

Samo su Cavani, Lacazette i Falcao zabili više od Santinija!

No, sad je i taj Santini u ligi petice, ruši velikane, u jakoj Ligue 1 više od njega zabili su jedino Cavani, Lacazette i Falcao, a Goal je istražio: prema svim relevantnim brojkama ove je sezone najbolji hrvatski napadač! Čačić to više ne smije ignorirati!

Ne, nije ga mogao zvati za Kina kup, jer dok se kockasta ekspedicija još vraća iz Kine, Santini je golovima rušio Lyon.

Neki će reći “Lako je zabijati za Caen, Mandžo i Kale ondje bi zabili već 20!” Možda. Ali brojke sugeriraju da su jedino Mandžo i Čop (i Pjaca, koji je malo igrao) pucali na gol manje nego Ivan, a da su samo Kalinića suparnici više udarali i faulirali.

Santini je čovjek koji je zabio više golova od svih hrvatskih napadača ove sezone, čovjek koji ima bolji postotak realizacije (broj golova u odnosu na broj udaraca) od svih hrvatskih reprezentativnih napadača, čovjek kojem treba najmanje minuta za gol…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...