Ako imate jednu od ovih lozinki, hitno je promijenite!

Sigurnost na internetu jednako je bitna kao i sigurnost u takozvanom stvarnom svijetu. Budući da sve više i više aktivnosti i poslova obavljamo online, moramo cijelo vrijeme razmišljati i o zaštiti vlastite privatnosti u virtualnom svijetu.

Osim neprestanih upozorenja da ne otkrivamo previše detalja o svom privatnom životu na društvenim mrežama nepoznatim ljudima, jedna od prvih razina zaštite jest osigurati snažnu lozinku na mailovima, društvenim mrežama i ostalim aplikacijama, piše N1.

Stručnjaci za sigurnost upozoravaju da ne posežete za jednostavnim rješenjima i lakopamtljivim lozinkama. Dakle, zaporka '123456' je najnesigurnija na internetu, ali se i najčešće koristila u 2016. godini.

Stručnjaci također dodaju kako izbjegavate i nizove istih brojeva poput '111111' ili '222222'.

Ukoliko mislite da ste domišljati ako za zaporku utipkate 'zaporka' ili 'password', niste - jako mnogo ljudi diljem svijeta čini to isto i ovo su također jedne od najčešće korištenih lozinki.

Kako biste se zaštitili od hakerskih napada, sigurnost na internetu osigurajte složenijom lozinkom i to se potrudite da ima više od šest znamenki, kombinirajte velika i mala slova te brojeve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...