Ante Župan vozi automobil od 300 tisuća kuna koji nije prijavio u imovinskoj

Gradonačelnika Obrovca Antu Župana (HDZ) šira javnost je upoznala kada je htio o gradskom trošku nabaviti limuzinu vrijednu najmanje 255 tisuća kuna bez PDV-a. Automobil je morao imati trozonsku klimu i metalik crnu boju, no nakon osude javnosti Župan je povukao natječaj, piše Index.hr.

Danas, godinu i pol dana kasnije, gradonačelnik Župan koristi upravo jedan takav automobil. Riječ je o Škodi Superb 2,0 TDI s pogonom na sva četiri kotača, a kako smo provjerili, kao vlasnik automobila naveden je gradonačelnik Župan.

Provjerom je Index utvrdio i kako vrlo vrijedan automobil nije naveo u svojoj imovinskoj kartici, a njegova mjesečna primanja već su “prepolovljena” s iznosima dva kredita. No, krenimo redom.

Najjeftinija takva Škoda bez dodataka košta više od 300 tisuća kuna.

U kolovozu 2015. godine šira hrvatska javnost zgražala se nad nabavkom luksuznog automobila s trozonskom klimom. Gradonačelnik je tada tvrdio da su popravci starog automobila neviđeno skupi te da je bio primoran kupiti novi automobil. No, pod pritiskom javnosti, ali i vrha HDZ-a Župan je ipak na kraju, teška srca, poništio natječaj.

U posljednjih pola godine mještani Obrovca viđaju svog gradonačelnika u luksuznoj Škodi. Riječ je modelu čija se osnovna cijena, bez dodataka za trozonsku klimu i metalik boju, procjenjuje na malo više od 300 tisuća kuna.

Kako doznaju od mještana, vozilo ima svu luksuznu opremu, a navodno sve troškove automobila, gorivo, gume  i slično plaća Grad Obrovac jer ga gradonačelnik Župan koristi u službene svrhe. Vozilo je navodno kupljeno od Porsche Hrvatske.

“Vozilo za koje pitate nije vlasništvo Grada Obrovca, a niti je unajmljeno od strane Grada Obrovca”, stoji u službenom odgovoru Grada Obrovca. Naime, pitali smo gradonačelnika kako je i kada nabavljeno vozilo kojeg koristi.

Uvidom u dokumentaciju došli smo do podatka kako je kao vlasnik naveden upravo – Župan.

Posljednja promjena u imovinskoj kartici Župana je iz veljače 2016. godine. Gradonačelnik Župan prijavio je neto plaću od 14671 kuna, a nezaposlena supruga prima malo više do tisuću kuna mjesečno od osiguranja. Ušteđevine nema, no zato ima dva kredita.

Vraća dva kredita, a supruga nezaposlena

Prvi je od Erste banke vrijedan 230 tisuća kuna s mjesečnom ratom od 4319 kuna. Drugi je od HPB-a vrijedan 220 tisuća kuna s ratom kredita od 3427 kuna.

No, gradonačelnik Župan nije bio previše raspoložen za odgovaranje na pitanje o svom automobilu zaustavivši se na vrlo kratkom odgovoru kako vozilo ne glasi na Grad Obrovac kao i da nije za njega bio raspisan natječaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...