Apel Crvenog križa; Potrebni su topla obuća, odjeća i posteljina

Hrvatski Crveni križ poziva sve građane kojima u ovim hladnim danima nedostaje tople odjeće i obuće da se jave u najbliže društvo Crvenoga križa u kojemu će dobiti potrebnu pomoć. Djelatnici i volonteri Crvenoga križa koji posljednjih dana aktivno djeluju na terenu pomažući ljudima u potrebi, uočili su da dio stanovništva nema adekvatnu odjeću i obuću za zimske dane. Situacija je najteža u dijelovima Hrvatske koji su pod snijegom i ledom, kao i u krajevima u kojima je siromaštvo i inače najizraženije, stoji u priopćenju CK-a, prenosi Index.hr.

Nedostaje tople obuće

Prema informacijama društava Crvenoga križa, najviše nedostaje tople zimske obuće za muškarce, djecu i žene, a potom i odjeće, posebno za djecu. Također, u pojedinim mjestima nedostaje i tople posteljine. Potreba za spomenutim  predmetima najizraženija je u sljedećim mjestima: Vukovar, Ilok, Gospić,  Donji Lapac, Pregrada, Nova Gradiška, Križevci, Samobor, Duga Resa, Krapina, Garešnica i Labin.

Donirajte čisto

Građani koji žive u spomenutim mjestima ili njihovoj blizini, a imaju višak tople obuće, odjeće i posteljine ili dovoljno sredstava da ih kupe, navedene artikle mogu donirati u društva Crvenoga križa u spomenutim mjestima, a djelatnici i volonteri potom će ih podijeliti ljudima u potrebi. Kako bi prikupljeni artikli što brže i lakše došli do potrebitih, HCK moli građane da doniraju čistu i upotrebljivu obuću, odjeću i posteljinu.

Timovi Crvenog križa su na terenu

Val hladnoće posljednjih dana najviše je ugrozio ranjive skupine ljudi poput bolesnih, starih, nemoćnih, siromašnih te onih koji žive sami na udaljenim lokacijama. Interventni timovi Crvenoga križa neprestano su na terenu i pružaju im pomoć – donose im hranu i vodu, pripremaju drva za ogrjev, čiste snijeg, dostavljaju lijekove, voze ih liječniku i na druga potrebna mjesta, osiguravaju im toplu odjeću, obuću i posteljinu.

Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika u nadolazećim danima, interventni timovi Crvenoga križa diljem Hrvatske u stanju su pripravnosti i bit će spremni reagirati u kriznim situacijama. Hrvatski Crveni križ moli sve građane koji znaju za osobe koje su posebno ugrožene ovom hladnoćom, da to jave u najbliže društvo Crvenoga križa te po potrebi, u granicama svojih mogućnosti, i sami pruže ruku pomoći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...