Četvero djece stradalo od petardi tijekom vikenda; 15-godišnjakinja i 21-godišnjak zadobili teške ozljede šake

U subotu oko ponoći, u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, uslijed eksplozije petarde, lakše je, u predjelu glave, ozlijeđeno 12-godišnje dijete.

U nedjelju u Glavici, 15-godišnjakinja je vadila sadržaj petarde koja joj je eksplodirala u ruci i teško ozlijedila šaku.

U nedjelju oko podne, u Šibenskoj ulici u Zadru prilikom aktiviranja pronađene petarde lakše je, u predjelu prstiju, ozlijeđeno 10-godišnje dijete.

U nedjelju poslijepodne, u Ulici Frane Alfirevića u Zadru, prilikom bacanja petarde eksploziji je lakše ozlijeđeno 9-godišnje dijete, u predjelu šake.

Jučer oko 15 sati, u Ulici Danijela Farlattija u Zadru, 21-godišnjak je vadio eksplozivno punjenje iz pirotehničkih sredstava, punio njime metalnu posudu i potom sadržaj zapalio opuškom cigarete. U eksploziji mu je teško ozlijeđena šaka.

“Podsjećamo da je od danas zabranjena uporaba pirotehničkih sredstava II i II razreda. Posebno apeliramo na roditelje da pripaze na djecu, koja zbog neiskustva i zaigranosti mogu nastradati upotrebljavajući pirotehniku.

Pirotehnička sredstva, iako mogu poslužiti za zabavu, nisu igračke i mogu ozbiljno ugroziti zdravlje i imovinu”, upozoravaju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...