Crveni alarm; Vrijeme će danas ponegdje biti opasno po život, evo gdje će biti najgore

Nakon jučerašnjih orkanskih udara bure i snježnih zapuha koji su izazvali kaos u prometu, čini se da nas ni danas ne čak ništa bolje – baš naprotiv. Snijeg, kiša, olujni i orkanski vjetar.

Prema prognozi Državno hidrometereološkog zavoda, Hrvatsku sutra očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa snijegom, a na Jadranu s kišom i snijegom. I dalje će biti vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak, koji u gorju može imati olujne udare, piše Index.hr.

Na Jadranu će puhati jaka, a na udare olujna i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura bit će između -8 i -3, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna od -6 do -1, na Jadranu između 1 i 7 °C.

Najgore će biti na Kvarneru, Istri i sjevernoj Dalmaciji

Meteoalarm je zbog snijega izdao žuto upozorenje za cijelu zemlju, dok će za Kvarner, Istru i sjevernu Dalmaciju vrijediti crveno upozorenje. Najgore će biti u području oko Rijeke, na kojem se očekuje olujna bura s orkanskim udarima, a osobito podno Velebita. Najjači udari vjetra bit će do 145 km/h, javlja Meteoalarm. Na istom području bit će i snijega i poledice, a naročito uz obalu. Visina snijega trebala bi iznositi 5-10 centimetara, što bi u kombinaciji s poledicom opet moglo prouzročiti nemale probleme u prometu.

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, ističe Meteoalarm u upozorenju za Kvarner i područje podno Velebita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...