Danas pretežno sunčano i hladno, ali bez temperaturnih minusa; Promet se normalizira diljem zemlje

I novi tjedan počet će vrlo hladnim vremenom. U većini predjela će biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. U unutrašnjosti zemlje, uz povremeno više oblaka, mjestimice će biti i slabog snijega.

U kopnenim će predjelima biti slabog, u istočnoj Slavoniji ponegdje, prolazno, i umjerenog, sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, na obali umjerene i jake bure i tramontane.

Jutarnje temperature zraka ketat će se od -17 do -6°C na kopnu, te između -4 i 0°C na moru. Najviše dnevne temperature u kopnenoj će Hrvatskoj biti između -8 i 0°C, a u morskoj od -1 do 5°C.

Promet se normalizira

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državne ceste DC1 između Karlovca i Splita, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...