Detaljan program „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ 2017.

Treću godinu uzastopno veljača u Zadru bit će u znaku „Tuna, Sushi & Wine Festivala“, jednog od najprestižnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. I ove će godine TSWF od 1. do 5. veljače ponuditi sve ono što ga je u turističkom, gastronomskom i kontekstu kulturne razmjene, još od prvog izdanja 2015. godine, obilježilo i uvrstilo među top gastronomske i turističke događaje u posezoni. Evo i zašto: vrhunski japanski masterchef  Toshihiro Nakatsuji – čiji kulinarski show u Japanu pobožno prati više od 16 milijuna televizijskih gledatelja! – demonstrirat će drevno ceremonijalno rezanje tune iz zadarskih tunogojilišta, a asistirat će mu sushi majstori iz japanskih restorana u Hrvatskoj.

Gala večer u „Arsenalu“, kao završni dio spektakla, ponudit će uz egzotični spektakl rezanja tune na poseban način ili čuveni Maguro Kaitai Show, i koncerte dviju velikih pjevačkih zvijezda: ekstravagantnog Jacquesa Houdeka i japansku jazz pjevačicu Minami Kayoko.

Naravno, Zadrani i svi drugi gosti i posjetitelji grada uživat će tijekom pet dana „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ još i u izložbama fotografija, radionicama origamija, posjeti tunogojilištima, prezentaciji tradicionalnih japanskih borilačkih vještina zadarskih sportskih klubova te u već uobičajenom tjednu prigodne ponude specijaliteta od tune u najboljim zadarskim restoranima.

 

Program „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ 2017.

1. veljače: otvorenje „Tuna, Sushi & Wine Festivala“; izložba fotografija „Izlov“ u Gradskoj loži Zadar. Posjet tunogojilištima.

2. veljače: stručni program i edukacija pripreme tradicionalnih japanskih jela u Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar; predavanje o jadranskoj tuni u sklopu izložbe „Izlov“; origami radionica u Arheološkom muzeju Zadar.

3. veljače: edukacija u Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar.

4. veljače: Jutro – tuna specijaliteta na Narodnom trgu; koncert „Funky Sister’s“; prezentacija i promocija „Kali tuna“, „Pelagos“, „Jadran Tuna“ i „Kraljevski vinogradi“; prezentacija japanskih borilačkih vještina na Forumu, Kyudo klub „Yumi“, Aikido klub „Zadar“, Kendo klub „Ouka“. Večer – Arsenal, gala večer; predstavljanje novog branda „ToroCro Maguro & WineCro“, koncert Jacquesa Houdeka i japanske jazz pjevačice Minami Kayoko, degustacija specijaliteta od tune.

5. veljače: origami radionica u Arheološkom muzeju Zadar; izložba fotografija „Izlov“ u Gradskoj loži Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...