Dujić napustio boks

Poznati zadarski trener boksa Davor Dujić odlučio je se povući se iz sporta. Razloge navodi u otvorenom pismu.

Prije godinu dana sam odlučio da izlazim iz Hrvatskog boksačkog saveza, o čemu su se očitovati i otvorenim pismom HBS-u i vodećim ljudima, predsjedniku Bonu Bošnjaku i glavnom tajniku Marku Maroviću. Za tu moju odluku znaju gotovo svi iz hrvatskog boksačkog miljea, moje kolege treneri i ostali. Posebice zbog Antonije Pavić, ali i BK Zadar radio sam trenerski posao samo iz ljubavi prema boksu, a još više prema boksačima. Imao sam ih desetak i bio sam im osobni trener, dok sam Draganu Vidaiću 11 godina bio pomoćni trener i to mi je bila velika čast. Draganu i Antoniji ću i dalje pomagati, ali isključivo prijateljski, ali po ringovima neću voditi mečeve dok su Bono Bošnjak i Marko Marović vodeći ljudi HBS-a.

Koliko god se njih dvojica trudila stvoriti sliku kako su me prvih dana 2017. godine suspendirali prava istina je da sam otišao, a samo zbog Antonije Pavić i njenih priprema i nastupa na Svjetskom i Europskom prvenstvu ostao sam godinu dana duže. U otvorenom pismu HBS-u će objasniti razloge svog odlaska i navesti sve nepravde koje su napravili meni, mojim boksačima i BK Zadar.

Bez obzira na sve te nepravde i sa njihove strane meni nametnutu borbe protiv njih moćnika priznajem da rade i dobre stvari za hrvatski boks. S Antonijom Pavić sam postigao to da je rekorderka po broju mečeva među hrvatskim boksačicama, osvojili smo zajedno sve hrvatske i otvorene hrvatske turnire kao i državno prvenstvo. Kada je došao trenutak da Antoniju podignemo na europsku i svjetsku razinu naišao sam na zid od strane HBS-a. Na zadnjem Zagreb Open turniru 25. studenoga 2016. godine dvije hrvatske boksačice nisu htjele ući Antoniji u ring za finale tako da u Hrvatskoj gotovo više ni nema s kime boksati.

Za Antoniju sam osmislio najbolje rješenje s kojim se složila. Registrirat ću je ovih dana za BK Omega iz Zagreba. Nekoliko je razloga. Tamo je trener moj kolega Hrvoje Balen koji je ujedno i tajnik Zagrebačkog boksačkog saveza te će Antoniji biti financijski lakše, ali bit će joj lakše i u borbi s vukovima jer će uz sebe imati Zagrebački boksački savez. Antonija će nastaviti raditi i trenirati u Zadru, a ja ću je trenirati dok i ako izađem živ iz svih ovih nametnutih borbi.

1980. godine Jere Perić me uveo u boks i ja sam u njemu punih 36 godina, a sada iz njega izlazim zbog onih koje sam pomagao, a koji ne samo da nisu pokazali ni poštovanje ni zahvalnost nego nešto puno gore, svoja prava lica. Klasična hrvatska priča, zaključio je Davor Dujić koji se u pismu zahvaljuje svima koji su prepoznali njegov i Antonijin rad uz poruku da će im se odužiti kad tad.”

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...