HKS vratio stare propozicije natjecanja, Zadar i Cibona ponovno daleko od ABA lige

Nakon što je otkriveno kako su usred sezone u pravilniku promijenjene propozicije natjecanja u hrvatskom košarkaškom prvenstvu, mnogi klubovi ostali su bijesni, piše Index.hr.

Naime, prema novim pravilima u ABA ligu ne bi išlo prema plasmanu u regularnom dijelu, već bi se putnici odlučili u doigravanju, a to odgovara velikanima Zadru i Ciboni koji igraju očajno u prvenstvu ove sezone.

Ipak, kada je vijest procurila u javnost iz Saveza su objavili kako je sve ustvari pogreška te da su napisana pravila tek radna verzija prijedloga pravila za sljedeću sezonu.

‘Vezano uz medijske napise oko promjena Propozicija natjecanja Državnog prvenstva RH za klubove A-1 muške košarkaške lige, željeli bi Vas obavijestiti sljedeće:

1. Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je na svojoj 5. sjednici održanoj elektronskim putem 27.12.2016.g. donio Izmjene Propozicija natjecanja A-1 muške lige. Izmjene se odnose isključivo na Članak 33. u koji su uvedene četiri nove točke, 33.9 do 33.
12. Te izmjene su vezane uz Odluku o igranju stranih igrača, usvojenu na istoj sjednici. Također su, na zahtjev Sportske inspekcije, usvojene Izmjene i dopune Registracijskog pravilnika u kojem se mijenjalo cijelo Poglavlje XIII.

2. Povjerenik natjecanja, g. Jendriš, koji je zadužen za objavu pročišćenog teksta Propozicija na službenoj stranici HKS-a, greškom je upisao usvojene izmjene Članka 33. u krivu, radnu verziju prijedloga Propozicija koju priprema za sljedeću sezonu te je tako došlo do objave pogrešnog materijala.

3. Povjerenik natjecanja se prije svega ispričava Predsjedniku i članovima Upravnog odbora HKS-a jer ih je njegova nenamjerna pogreška dovela u vezu s odlukom o kojoj nisu ni raspravljali niti je usvajali te je spreman dati Upravnom odboru svoj mandat na raspolaganje.

4. Povjerenik se također ispričava klubovima i javnosti na svojoj pogrešci’

Trenutno stanje je takvo da su nakon polovice sezone u najboljoj poziciji Jolly, Šibenik, Split i Cedevita, a tri kluba bi trebali ostvariti izravan plasman u regionalno društvo sljedeće sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...