HSP AS: “Ne dopustimo da Sfinga postane ruglo grada i uvedimo naplatu pristupa Morskim orguljama i Pozdravu Suncu”

22.01.2017. godine s početkom u 20.00 održani su reizbori u mjesnim gradskim odborima Smiljevac i Brodarica.

Skup na Smiljevcu predvodio je predsjednik gradske organizacije g. Mate Lukić, na kojem je jednoglasno za novoga predsjednika izabran g. Mihael Vidaković, a za potpredsjednike g. Ivan Plazina i g. Josip Budimir.

Paralelno sa skupom na Smiljevcu održan je i reizbor na Brodarici koji je vodio g. Mile Knežević, dopredsjednik gradske organizacije. Za predsjednicu mjesnog odbora Brodarica jednoglasno je izabrana gđica. Elena Dešković a za dopredsjednike Marija Kanac i Antonia Milin.

U svim mjesnim odborima radimo na definiranju konkretnih problema malih običnih ljudi i za iste ćemo naći rješenja i unijeti ih u svoj program. Primjerice, lokacija Sfinga, koju je dao 1901. godine izgraditi Giovanni Smirić, koja bi trebala biti atrakcija za turiste, trenutno je zapuštena i ruglo grada. A ima potencijal biti atrakcija a zapuštena površina iza, igralište za djecu. Na Smiljevcu je neophodan trotoar uz cestu na „Solajni“. HSP AS također inzistira i na simboličnoj naplati pristupa „Pozdravu sunca i morskim orguljama“ u turističkoj sezoni, jer nigdje u svijetu posjet takvim mjestima nije besplatan, i da se ista sredstva ulažu u daljnje očuvanje i zaštitu svih simbola Zadra, kazao je Lukić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...