Još jedan poraz Plantaka i ekipe, srušeni u Srijemskoj Mitrovici

Košarkaši Zadra upisali su još jedan poraz. U 19. kolu ABA lige domaći Mega Leks je u Srijemskoj Mitrovici bez većih problema slavio protiv Zadra rezultatom 92-75.

Zadar je odigrao katastrofalno prvo poluvrijeme, tako da se na odmor otišlo s minus 26 (53-27) te je pitanje pobjednika već tada bilo gotovo riješeno. O nevjerojatnoj dekoncentraciji u zadarskim redovima govori i statistički podatak da su promašili čak 11 od 19 izvedenih slobodnih bacanja u prvom poluvremenu.

U nastavku je Zadar zaigrao nešto čvršće i prednost domaćih se počela topiti. No, iako je Zadar pokušavao popraviti dojam, bilo je to dovoljno samo za završnih minus 17.

Kod Zadra Franke i Barać su bili najefikasniji s po 14 koševa, dok su Marinković i Mazalin postigli su po 11.

Kod domaćina Spasojević je sa 16 poena bio najbolji strijelac, Kaba i Zagorac dodali su po 13 koševa.

U sljedećem kolu Zadar dočekuje Krku, koja je večeras iznenađujuće slavila protiv Cedevite (90-86). Ta bi utakmica mogla biti jedna od ključnih za izbjegavanje posljednjeg mjesta na ljestvici ABA lige.

Neven Plantak, trener Zadra:

Bez obzira na to što smo se pripremali za agresivnu igru Mege, nismo uspjeli odgovoriti na nju u prvom poluvremenu, ni obrambeno ni napadački. Šutirali smo u prvom poluvremenu slobodna bacanja 8 od 19, 42 posto što je ispod svake kritike, šut za dvicu nam je bio 28 posto, dok smo pogodili tek jednu od šest pokušaja za tricu. Napadački dio je bio katastrofalan, a u skokovima je bilo 27:17 za Megu. Uspjeli smo donekle odgovoriti u drugom poluvremenu agresivnom igrom i smanjili smo razliku. Čestitam Megi na zasluženoj pobjedi, a mi pristup iz drugog poluvremena moramo imati od početka utakmice ako mislimo ostati u ligi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...