Ledeno sve do kraja tjedna; Za danas izdano crveno upozorenje

Kao što je mnogima bilo vrlo vidljivo i jutros, zima ne jenjava. To pokazuju i vremenske prognoze za dane pred nama. Meteoalarm je za danas izdao narančasta upozorenja za većinu zemlje, a crveno upozorenje za dubrovačku regiju zbog vrlo niske temperature ujutro i navečer. U petak se očekuje i stvaranje novog snježnog pokrivača.
Jutros je najhladnije bilo u Vukovaru gdje je izmjereno ledenih minus 16, i Vinkovcima je bilo minus 14, Osijeku minus 13, Đakovu minus 12, a u Požegi i Slavonskom Brodu minus 11. Ništa puno toplije nije bilo niti na moru. SPlit, Šibenik i Dubrovnik probudili su se na minus 5 Celzijevih stupnjeva. U unutrašnjosti Dalmacije izmjereno je minus 9 u Imotskom i minus 7 u Kninu i Sinju, prenosi Net.hr.

Navečer moguć snijeg u Slavoniji i Baranji
Kako navodi DHMZ, danas će biti vrlo hladno te djelomice ili pretežno sunčano, a uz više oblaka navečer je slab snijeg moguć u istočnoj Slavoniji i Baranji. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura.

Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti je od -15 do -10 (lokalno moguće i niža), na moru između -7 i -2 °C. Najviša dnevna bit će od -8 do -3, a na moru između -3 i 2 °C.

U petak i do 40 centimetara snijega

U srijedu vrlo hladno te promjenljivo oblačno. Uz više oblaka u Dalmaciji mjestimice oborina, većinom susnježica i snijeg pa će lokalno nastati i tanji snježni pokrivač.

Od četvrtka će biti toplije uz jače naoblačenje s kojim će oborina već biti navečer na sjevernom Jadranu, a u petak diljem zemlje, lokalno u gorju i na moru i obilnije.

U petak će, osobito u gorju, nastati i novi snježni pokrivač, a u nizinama sjeverne Hrvatske moguća je i ledena kiša. U Lici i Gorskom kotaru će nastati najdeblji pokrivač, između 20 i 40 cm. Manje se očekuje u nizinama kopna, između 5 i 10, a lokalno i do 15 centimetara, dok se pokoji centimetar očekuje i u unutrašnjosti Istre te na konavoskom području.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...