Liga protiv raka Zadar na Dan mimoze prikupila 4.848,25 kuna i 1 euro; Pročitajte zašto je upravo on najvažniji

Liga protiv raka Zadar u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadarske županije obilježila je 21. siječnja 10 Dan mimoze – Dan borbe protiv raka vrata maternice. Svrha obilježavanja ovoga dana je edukacija stanovništva o potrebi preventivnih pregleda kako bi se smanjio broj novo oboljelih i umrlih žena od ove zloćudne bolesti.

Republika Hrvatska trenutno se nalazi u rangu srednjih zemalja unutar Europske zajednice po novo oboljelim i umrlim od ove zloćudne bolesti, što je zahvaljujući dijelom i radi tradicije postojanja onkoloških dispanzera u kojoj su žene radi pregleda odlazile.

Prikupljajući navedenog dana donacije i ukupno prikupivši 4.848,25 kuna u kojem iznosu se nalazio i 1Eur, taj 1Eur pokazao nam je da smo dio Europske zajednice i da trebamo stremiti prema vrhu, poput Finske u kojoj je broj novo oboljelih i umrlih od raka vrata maternice najmanji, pišu iz Lige.

Dan mimoze je dio edukacije i zato pozivamo još jednom sve one žene koje prime na svoju adresu poziv Zavoda za javno zdravstvo na pregled u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice, da se istom odazovu, jer edukacija i prevencija su najvažnije u zaštiti zdravlja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...