Cestitka_Uskrs

Luka Modrić Večernjakov nogometaš godine; Dominik Livaković jedna od mladih nada!

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač slavnog Reala iz Madrida, dobitnik je Večernjakove nagrade Nogometaš godine Darko Draženović za 2016. godinu. Žiri sastavljen od bivših reprezentativaca: Stipe Pletikosa, Milivoj Bračun, Slavko Ištvanić, Robert Jarni, Džemal Mustedanagić, Krunoslav Jurčić, Jerko Leko, Nenad Bjelica, Alen Peternac, Mladen Petrić i Igor Budan, dao je maksimalnih 110 bodova. To se dogodilo drugi put u 45-godišnjoj povijesti dodjele. Dosad je to uspio osvojiti samo Dado Pršo. Statuu “Pobjednik”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti u Madridu predao je Karlo Ledinski, zamjenik urednika Sportske rubrike Večernjeg lista.

– Večernjakova nagrada ima posebno mjesto u mojem srcu zato što je to prva pojedinačna nagrada koju sam dobio u životu. I kada sam dobio vašu nagradu za Nadu godine, a tada je Dado Pršio bio najbolji nogometaš, na neki način maštao sam i nadao se da ću i ja to biti jednog dana. Eto, ima nešto u nama iz zadarskog zaleđa – rekao je Luka Modrić nakon što je primio nagradu u Madridu.

Večernji list od 1972. bira nogometaša godine, a sama povijest od 45 godina i akcija koju je osmislio Darko Draženović, dugogodišnji novinar i urednik Sportske rubrike Večernjeg lista, govorio je koliko je ovaj izbor prepoznat u nogometnoj obitelji. Kroz dugu povijest izbora velikani poput Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Dade Prše, Marija Mandžukića, Ivice Olića, Velimira Zajeca, Marka Mlinarića, Luke Modrića i drugih osvajali su “Pobjednika”. Današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker tu je nagradu osvojio čak šest puta, a ovom novom nagradom Modrić se primaknuo na samo korak do izjednačenja tog dosega. Treba naglasiti da je Šuker jednu od svojih nagrada dijelio s Robertom Prosinečkim.

Nogometaš madridskog Reala Luka Modrić osvojio je maksimalnih 110 bodova, drugi u izboru je Ivan Rakitić, igrač španjolske Barcelone s 80 bodova, a na trećem je mjestu igrač talijanskog Juventusa Mario Mandžukić s osvojenih 76 bodova. Večernjakova momčad godine izgleda ovako:

Danijel Subašić (Monaco) – Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Darijo Srna (Šahtar), Marcelo Brozović (Inter) – Milan Badelj (Fiorentina), Luka Modrić (Real), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real) – Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Ivan Perišić (Inter).

Nada godine je Filip Benković

Pobjednik je u toj kategoriji nogometaš zagrebačkog Dinama Filip Benković s 40 bodova, drugo mjesto pripalo je Dominiku Livakoviću, golmanu zagrebačkog Dinama, a treći je stoper Salzburga Duje Čaleta-Car s 18 bodova.

Intervju s Lukom Modrićem povodom nagrade pročitajte na stranicama Večernjeg lista.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...