Marić ustuknuo pred studentima: “Neoporezivo 60,600 kuna godišnje!”

Nakon pobune studenata zbog vijesti da će se oporezivati studentska primanja veća od 15 tisuća kuna godišnje, studenti su s nadležnim ministrima dogovorili da im se ne oporezuje 60.600 kuna godišnje.

Ministar financija Zdravko Marić odustao je od oporezivanja mjesečnog limita od 5.050 kuna zbog sezonskih poslova tijekom kojih studenti mjesečno mogu zaraditi i više od predviđenog novim poreznim pravilnikom, pišu Vijesti.hr

“Održali smo konstruktivan sastanak i moram pohvaliti predstavnike zborova jer su pokazali, ne samo da su dobri u znanju, nego i u samim razgovorima. Osnovni zaključak je da smo dogovorili neoporezivi iznos od 60.600 kuna na godišnjoj razini, a ne kao što je najprije po Pravilniku trebalo biti 5.050 kuna mjesečno. 

Uzeli smo u obzir da kod učenika i studenata postoji isprekidan rad i da je teško gledati zaradu na mjesečnoj razini. Naš je plan bio da Pravilnik donesemo u roku 90 dana, no ubrzat ćemo proces i donijeti ga do kraja siječnja”, rekao je Marić.

Ministar financija najavio je osnivanje novog tijela Vlade koje će se baviti problemima učenika i studenata.  “Dogovorili smo da ćemo na razini Vlade oformiti jedno tijelo jer je evidentno da ovdje govorimo samo o poreznim aspektima rada učenika i studenata, a radi se o tematici koja je dobrim dijelom neadekvatno uređena. 

Preporučit ćemo Vladi formiranje tog radnog tijela, da jednim zakonskim rješenjem reguliramo i propišemo tematiku rada studenata”, rekao je Marić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...