Cestitka_Uskrs

Meteoalarm i dalje u crvenom; I sutra cijeli Jadran u minusu, danas se ledi more

Cijeli Jadran i otoci označeni su crvenom bojom za danas i sutra! Očekuju se vrlo niske temperature i jaki udari vjetra. A more je već i danas u nekim dijelovima zaleđeno, primjerice u Jadrtovcu pokraj Šibenika gdje je more zaleđeno uz obalu a u ledu su okovani i čamci, donosi Index.hr.

Prema prognozi Crometea, nedjelja nam na kopnu donosi više oblaka i veću mogućnost za slab snijeg. Vjetar će sasvim oslabjeti, još će u Slavoniji biti do umjerenog sjeverozapadnog vjetra. I dalje ostaje vrlo hladno. Jutarnja temperatura od -15 do -9°C, u kotlinama i u mjestima uz vedru noć sa snježnim pokrivačem možda i blizu -20°C. Najviša dnevna temperatura većinom od -8 do -2°C.

U nedjelju se na moru pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i suho. Bure će okrenuti na slabu do umjerenu tramontanu koja će još ponegdje u Dalmaciji biti pojačana. Minimalne jutarnje temperature zraka u Dalmaciji slične onima u subotu, na sjevernom Jadranu malo više. Najviše dnevne temperature posvuda u porastu i bit će na sjevernom Jadranu, uz obalu i na otocima Dalmacije od 0 do 5°C, u Zagori od -4 do nula.

Početak tjedna i dalje leden

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a početak tjedna u kopnenim dijelovima i dalje će biti leden. U ponedjeljak će temperatura “porasti” do nule, no od utorak se opet očekuje čak i -13 najniža temperatura. u središnjim dijelovima zemlje, na istoku i hladnije.

Na moru se također očekuju minusi, ali srećom samo tijekom noći iako će i tijekom dana biti vrlo hladno, oko jedan stupanj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...