Ministranti kredom ispisuju minus ili 0 na vrata onih koji ne primaju svećenika

S početkom blagoslova kuća ponovno se javljaju problemi u nekim dijelovima Hrvatske. Tako Vinkovčanin Krešimir Pleše kaže da u naselju Lapovci ministranti kredom označavaju u koje kućanstvo župnik može ući, gdje ne može, a gdje nikoga nije bilo kod kuće, piše Lokalni.hr.

– Smatram kako je to, na neki način, žigosanje ljudi. Bijelom kredom, a bilo je slučajeva i da su koristili i kredu u boji, stavljaju minus ili plus na vrata. Onima koji primaju svećenika u dom ispišu plus. Stavljaju i „0“ jer valjda tako žele reći da smo mi „nule za njih“ – ogorčeno kaže Pleše.

Prigovori građana

Župnik župe Presveto Srce Isusovo, kojoj pripada i naselje Lapovci, Ladislav Dort kaže kako se proteklih godina na zidove ispisivala kredom „0“, zbog čega je bilo dosta prigovora od strane građana te da je on dolaskom u župu to promijenio.

– Sada ministranti kredom na vrata ili kapije građana koji primaju svećenika u kuću ispišu plus. Na vrata onih koji ne primaju svećenika ili nisu u tom trenutku bili doma stave malu crticu koja se kasnije, ako bude potrebe i želje, pretvori u plus – kaže župnik ispričavajući se svima koji se osjećaju na bilo koji način povrijeđeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...