MUP: “Za vrijeme trajanja akcije ‘Mir i dobro’ oduzeto oružje, streljivo i eksplozivi, a nastradale su 34 osobe”

U razdoblju od 15. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. policija je provodila operativnu akciju ‘Mir i dobro’ te provodila niz preventivnih, ali i represivnih aktivnosti, pišu iz MUP-a.

Cilj ove akcije bio je sprječavanje stradavanja osoba i oštećenja imovine prilikom uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih tvari, sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava, kao i ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Provodeći operativnu akciju ‘Mir i dobro’ policijski službenici izuzeli su 59 komada oružja, 3.692 komada streljiva, 6.312 kg raznog eksploziva, 280 komada eksplozivnih sredstava i 13.858 komada pirotehničke galanterije.

Zbog nesavjesnog rukovanja i protuzakonite uporabe oružja i različitih eksplozivnih naprava i sredstava 8 osoba je teže ozlijeđeno (5-ero djece do 14 godina), za razliku od prethodne godine kada su teže ozlijeđene 23 osobe.  Lakše je ozlijeđeno 26 osoba (15-ero djece do 14 godina), što je za 8 osoba manje nego u istom razdoblju prošle godine kada su lakše ozlijeđene 34 osobe.

U navedenom razdoblju počinjena su 72 prekršaja i 17 kaznenih djela dok su prekršajno ili kazneno prijavljene 103 osobe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...