Nadbiskupe, izgradite školu na Bokanjcu!

Marjana Botić iz stranke Akcija mladih uputila je otvoreno pismo monsinjoru Želimiru Puljiću, zadarskom nadbiskupu. U pismu, koje možete pročitati u nastavku, Puljića moli kao utjecajnu osobu katoličke crkve u Hrvata da kao pokretač sudjeluje u Inicijativi za izgradnju Katoličke osnovne škole na Bokanjcu. Ideja joj je, objašnjava, sinula zbog planirane izgradnje crkve na području Bokanjca kojemu je, uz crkvu, prijeko potrebna i osnovna škola, ali i raznorazna unaprjeđenja na području infrastrukture.

Poštovani i cijenjeni nadbiskupe monsinjore Želimire Puljić, Vaša Ekselencijo predsjedniče Hrvatske biskupske konferencije,

Naš grad Zadar, kao i cijela nam domovina Hrvatska nalazi se u teškom društvenom i ekonomskom trenutku, u kojem je naš zadatak posebno imati oko za potrebe najosjetljivijih i najugroženijih skupina društva u koje svakako spadaju djeca.

Danas sam na našem zadarskom portalu pročitala članak pod naslovom: „Zašto uspješni Zadar prosi novac za gradnju dviju novih osnovnih škola?“

Članak me rastužio jer znam kakvo je teško stanje u vezi toga u zadarskom predjelu Bokanjac gdje je dječji odlazak u školu često vrlo opasan jer su prometna rješenja na tom dijelu grada opasno izvedena. Međutim u tom članku također  vidim nadu i mogućnost da se hvala dragom Bogu naša Crkva, preko Nadbiskupije Zadarske proslavi kao izvor rješenja za ovaj problem naše djece i našeg grada Zadra.

Jer u članku piše, a to svi mi koji smo uključeni u javni život Grada dobro znamo, da je na Bokanjcu predviđena izgradnja crkve. Uz činjenicu da u Zadru nije izgrađena niti jedna osnovna škola od 1990. godine, te činjenicu da u Zadru nemamo osnovnu katoličku školu koja bi nakon katoličkih vrtića i  Klasične nadbiskupske gimnazije pružila kontinuitet katoličkog obrazovanja od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja –  prilika je da nas u tome pomognete!

Jer osobito je šteta za sve nas roditelje i skrbnike koji smo imali djecu u katoličkim dječjim vrtićima želeći ih odgajati i obrazovati u duhu ljubavi prama bližnjima, nauku mira i milosrđa našeg Gospodina, da ih u najranjivijim godinama za obrazovanje u Zadru nemamo priliku upisati u Katoličku osnovnu školu gdje bi mogli rasti u Duhu, obrazovanju i ljubavi prema bližnjima uz izravnu pomoć Katoličke crkve nama roditeljima, a osobito našim malenima od najranijeg djetinjstva.

Molim Vas stoga, da razmislite o mogućnosti da  suradnji sa građanima, gradom Zadrom, našim sugrađanima osobito sa Bokanjca, razmislite o tome da se na Bokanjcu kojem je osnovna škola nasušno potrebna radi dobrobiti naše djece, upravo tamo kao predivni potrebni dodatak bogomolji izgradi lijepa, moderna, prva Katolička osnovna škola u Zadru, dar Ckve djeci našeg Grada.

U nadi da će ova inicijativa u zajedničkom Duhu koji nas svih potiče naići na plodno tlo u Vašoj i našoj Nadbiskupiji Zadarskoj, šaljem Vam ovo pismo osobno i javno jer se duh jača povezivanjem dobronamjernih.

Hvaljen i slavljen Gospodin u kojem Vas pozdravljam,

 mr. sc. iur. Marjana Botić

Na znanje generalnom vikaru Zadarske nadbiskupije mons. Josipu Lenkiću

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...