Napokon ćemo doći na svoje; U 2017. godini spajanjem blagdana i do 9 neradnih dana

Ukoliko ste među ljudima koji katkad vole “hvatati krivine” i to vam dopuštaju prilike, radno mjesto i naklonost nadređenih, 2017. godina ponudit će vam niz prilika da spojite koji dan godišnjeg odmora s blagdanima.

Naime, dosta njih pada na radne dane, a prva prilika da malo produžite odmor ukazat će se već u siječnju. Primjerice, Sveta tri kralja se slave u petak, što drugim riječima znači da se uz četiri dana godišnjeg može ishoditi punih devet slobodnih dana, od 31. prosinca do 9. siječnja (uključena su i dva vikenda).

U veljači i ožujku takvih prilika neće biti, ali Uskršnji ponedjeljak (17. travnja) i Praznik rada (ponedjeljak, 1. svibnja) ponovo nude mogućnost da se nešto spoji u travnju, odnosno početkom svibnja.

Ista stvar vrijedi za lipanj budući da Tijelovo pada u četvrtak (15. lipnja), a Dan antifašističke borbe tjedan dana kasnije (četvrtak, 22. lipnja).

Do sredine kolovoza od spajanja ništa (25. 06. Dan državnosti, nedjelja; 5.08. Dan domovinske zahvalnosti, subota), ali budući da Velika Gospa pada u utorak (15. kolovoza), eto nove prilike da se nešto malo produži uživancija daleko od radnog mjesta, javlja Nova TV.

Na Dan neovisnosti nećete moći računati (8. listopada, nedjelja), ali zato Dan svih svetih (1. studenoga, srijeda), Božić (25. prosinca, ponedjeljak) i Sveti Stjepan (26. prosinca, utorak) otvaraju nove mogućnosti.

Jasno, tu je i Nova godina, a mnogi neće morati raditi niti na Silvestrovo s obzirom na to da pada u nedjelju. Ako pritom imamo na umu da je zakonski minimum godišnjeg odmora četiri tjedna, ispada da oni spretni 20 dana godišnjeg mogu pretvoriti u čak 45 slobodna dana.

Državni blagdani u Hrvatskoj u 2017. godini

01. 01. Nova godina – Nedjelja
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja – Petak
16. 04. Uskrs – Nedjelja
17. 04. Uskršnji ponedjeljak – Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada – Ponedjeljak
15. 06. Tijelovo – Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe – Četvrtak
25. 06. Dan državnosti – Nedjelja
05. 08. Dan domovinske zahvalnosti – Subota
15. 08. Velika Gospa – Utorak
08. 10. Dan neovisnosti – Nedjelja
01. 11. Dan svih svetih – Srijeda
25. 12. Božić – Ponedjeljak
26. 12. Sveti Stjepan – Utorak


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...