Natjecanje u Zadarskoj alci u OŠ Zadarski otoci u sklopu projekta “Muzej u školi”

U organizaciji “Muzeja u školi” OŠ Zadarski otoci Zadar i Narodnog muzeja Zadar organizira se natjecanje u Zadarskoj alci. Škola u okviru programa „ Muzej u školi“ u obilježavanju Noći muzeja sudjeluje od 2010.

Ove godine pripremljena je viteška igra Zadarska alka – najstarija alka na hrvatskom tlu, koja je prvi put spomenuta u Zadru u dokumentima iz 1346. godine

U sklopu projekta „Muzej u školi“ već drugu godinu za redom organizira se natjecanje u Zadarskoj alci učenika i djece u dječjim vrtićima te sportskih klubova. Projekt „Muzej u školi“ je projekt Narodnog muzeja Zadar i OŠ „Zadarski otoci“ kojem je cilj očuvanje kulturne i prirodne baštine i poticanje razine svijesti najmlađih generacija o potrebi i važnosti očuvanja kulturne i prirodne baštine Republike Hrvatske s naglaskom na baštinu zadarskog kraja. Program počinje u utorak 31.siječnja u 17.00 sati u velikoj športskoj dvorani OŠ Zadarski otoci, na Bilom Brigu.

Pozivaju se sva djeca, njihovi roditelji i ostali građani da svim dolaskom uveličaju ovu našu priredbu, podrže natjecatelje, te pogledaju izložbe „Zadarska pjesma i ples Lijepom našom-Lipšega tanca ne viđoh“, DFS-e Donatići, te izložbu „Utkana tradicija“,  Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i prezentaciju tradicijskih glazbala , KU Zvuci zavičaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...