Nostalgični ste? Uskoro na tržište stiže povratnička Nokia 6 pogonjena Androidom 7

Po cijeni od 246 američkih dolara, na teritoriju Narodne republike Kine, do kraja godine bit će dostupan, povratnički, model Nokia mobilnog telefona – Nokia 6.

Iako je riječ o prvom Nokia uređaju na Android platformi, čija je prava za korištenje imena od Microsofta kupio kineski HMD Global, povratak na svjetsko tržište, evidentno, sačekat će još neko vrijeme. Naime, proizvođač je prvenstveno za svoje domicilno tržište “izbacio” novi model poznatog (nekadašnjeg) Finskog brenda Nokije.

Prema specifikacijama, gledajući, Nokia 6 zapravo je više od solidnog uređaja pogonjenog Androidom 7 – Nougatom. Opremljen je 5,5 inčnim HD ekranom, 16 MPix stražnjom i upola slabijom prednjom (selfie) kamerom, prostorom od 64 Gb te 4 Gb radne (RAM) memorije. Dakako, uređaj je sposoban za LTE brzine prijenosa podataka, a pogoni ga Snapdragon 430.

Nokia 6 telefon je koji je prvenstveno namijenjen stvarnim potrebama korisnika, a upravo je broj korisnika u Kini razlog za izdavanja ovog uređaja isključivo na tom tržištu. S postojećih 552 milijuna korisnika ovo će tržište do kraja 2017. godine porasti na brojku od 593 milijuna, pa vjerujemo kako će i velik broj njih koristiti novi Nokia 6 uređaj, navode iz HMD-a.

Ako još nije poznat točan datum izdavanja ovog mobilnog telefona, poznato je da će biti dostupan po cijeni od 246$ na web stranici JD.com.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...