Odličan početak sezone nakon odrađenih zimskih priprema u Bugarskoj – 8 odličja PK Zadra na “Medi”

Prvo plivačko natjecanje u novoj kalendarskoj plivalo se u Zagrebu 14 i 15. siječnja na zimskom plivalištu Mladost gdje je u organizaciji PK Medveščak organizirano 6. plivačko natjecanje “MEDO” koje je dio HPS mini GP natjecanja. I ove je sezone ovo bilo jedno od jačih plivačkih natjecanja u nas te je u jakoj konkurenciji od 17 klubova i 320 natjecatelja naših 20 kadeta i mlađih kadeta pokazalo svoju spremnost i uspješno došlo do 8 osvojenih odličja.

U tome su najuspješniji bili: kadetkinja Marija Dora Bačić s osvojena tri odličja: dva zlatna (200 m mješovito 2.30,21 i 100 m prsno 1.18,43) i jedno srebro na 200 m prsno (2.46,28) a nakon odličnih nastupa plasirala se kao peta na listu najuspješnijih plivačica na ovom natjecanju; mlađa kadetkinja Lucija Klasić vratila se sa dva osvojena odličja: zlato na 200 m leptir (3.07,80) i srebro na 100 m leptir (1.25,76).

Jedini član ekipe plivača koji se vratio sa osvojenim odličjima je mlađi kadet Mihovil Kozulić koji je isplivao čak tri odličja i to dva srebrna: na 100 m leđno (1.13,26) i na 200 m leđno(2.41,40) i jedno brončano odličje ( 100 m slobodno 1.06,42).

Treba spomenuti i ostale plivačice i plivače koji su isplivali odlične rezultate a čije vrijeme tek dolazi. Naime, bez obzira na rezultat nije se lako izboriti za odličje sa natjecateljima starijim godinu dana jer veliki broj naših natjecatelja je ulazna godina u kadetima. Najbolji među takvima su: Anja Vulin 2. u svom godištu na 200 m leđno i 3. u svom godištu na 100 m leđno, Mia Klasić 2. u svom godištu na 800 m slobodno i 3. u svom godištu na 100 m slobodno i kadet Roko Šango dva puta 2. u svom godištu na 100 m leđno i na 200 m leđno. Bilo je tu i više četvrtih, petih i šestih mjesta i sve su to potencijalni dobitnici odličja slijedeće godine kada budu izlazna godina i svojoj kategoriji.

Ne treba zaboraviti spomenuti ni humanitarnu štafetu koja se na ovom natjecanju organizira uvijek na kraju prvog dijela natjecanja a koju su ove godine plivale Marija Dora Bačić, Eli Vulin , Mia Klasić i Irena Kozulić, te osvojile 3. mjesto.

Za ekipu PK Zadra plivali su: Eli Vulin, Marija Dora Bačić, Anja Vulin, Mia Klasić, Karla Kovačević, Ivana Kovačević, Lucija Klasić, Dina Volarević, Toni Perović, Roko Šango, Ivan Šango, Leon Rupnik-Buterin, Mihovil Kozulić, Leon Patrk, Jakov Čerina, Rafael Utković, Lovre Babić, Adrian Šaponja, David Radeka i Antonio Kovačević, Ovu uspješnu ekipu pratili su treneri :Danijela Kurtin, Željko Olujić i Ivan Karavida.

Rezultati ne čude obzirom da su plivači cijele školske praznike u intenzivnom treningu a ekipa kadeta i mlađih kadeta (13 plivača) od 02. do 09. 01. boravila je i u Pamporovom (Bugarska) gdje su trenirali dva puta dnevno u bazenu, uz svakodnevnu blagodat skijanja. Ostatak ekipe, kao i ostale starije kategorije plivača „Zadra“ pripremao se za drugi dio zimske sezone na domaćem bazenu puna 3 tjedna. Najbolji juniori PK Zadar, Antonio Milin i Barbara Ćustić trenirali su u sklopu juniorske plivačke reprezentacije. Na poziv izbornika reprezentacije u Sisku su trenirali 2 tjedna u 50 metarskom bazenu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...