Održana završnica lige; 6 plivača najsupješniji u svojim kategorijama, Leo Bavdek šest godina na tronu lige

21.01.2017. na bazenu Višnjik u organizaciji PK Jadera održana je završnica ŠIZD plivačke lige za sve dobne skupine od početnika do seniora. Plivački klub Jadera je u 8 kola lige nastupio sa ukupno 62 natjecatelja (39 plivača i 23 plivačice) koji su tokom lige skupljali individualne te ekipne bodove. Ovim natjecanjem je uspješno završena sedma sezona plivačke lige „ŠI-ZD“, a naši plivači su ostvarili odlične rezultate. Svim plivačima koji zbog bolesti nisu nastupili na ova dva zadnja kola želimo što brži oporavak.

U ekipnom poretku (ekipni poredak ostvaruje se zbrojem bodova prvih šesnaest plivača i plivačica iz svih kategorija i disciplina programa) u mlađim kategorijama početnika i ml.kadeta naši plivači su se sa 991 bodom plasirali na treće mjesto, dok su se plivačice sa 1717 bodova plasirale na drugo mjesto. Situacije je obrnuta u starijim kategorijama za kadete, ml.juniore, juniore i seniore tu su se u ekipnom poretku plivači izborili za drugo mjesto sa 2055 bodova, dok su plivačice na trećem mjestu sa 1175 bodova.

Tokom 8 kola lige se plivalo 18 disciplina za kategorije ml.juniora, juniora i seniora, 17 disciplina je bilo na programu kategorije kadeta, 14 disciplina za kategoriju ml.kadeta te 13 disciplina za kategoriju početnika. Ukupan individualni plasman plivača i plivačica se ostvaruje zbirom LEN bodova svih disciplina programa te se nakon posljednjeg kola nagrađuju 3 najuspješnija natjecatelja (3 plivačice i 3 plivača) iz svake kategorije.

Ovu sezonu smo završili sa 6 plivača među najuspješnijima u svojim kategorijama od toga su čak 4 člana zauzela prva mjesta u svojim kategorijama, 1 drugo mjesto i 1 se plasirao na treće mjesto. Kroz osam kola lige naši članovi su se 79 puta plasirali među prva tri i to 31 puta na prvo mjesto, 28 puta na drugo mjesto i 20 puta na treće mjesto.

Najuspješniji plivač u kategoriji juniora, a ujedno prvi i u apsolutnom poretku sa 9883 LEN boda bio je Leo Bavdek (1999). Leo je već šestu godinu za redom apsolutni pobjednik lige te prvi u svojoj kategoriji. U kategoriji mlađih juniora na prvom mjestu se nalazi Tonka Krstić (2003) sa 9309 LEN bodova.

Naši mlađi kadeti su zablistali tako se na prvom mjestu muške konkurencije sa 3625 LEN bodova nalazi Lovre Jerak (2005), dok je na tronu ženske konkurencije Ema Krstić (2006) sa 4099 LEN bodova. Na drugo mjesto u kategoriji kadeta plasirao se Noa Kuman (2004) sa 5680 LEN bodova, dok je treće mjesto u kategoriji mlađih juniora zauzeo Duje Grgić (2001) sa 8225 LEN bodova.

Ekipu je vodio trener Edgar Nimac, a nastupili su: Dora Babić, Diego Bajlo, Piero Bajlo, Leo Bavdek, Jakov Bljaić, Marko Borić, Emilia Brnabić, Josip Budak, Petra Dobrić, Roko Grgić, Duje Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Matej Jurišić, Maksim Komadina, Toni Korda, Tonka Krstić, Ema Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman, Pavle Mandić, Dorijan Marin, Barbara Marin, Dominik Paleka, Melani Pavlović, Vito Petani, Šimun Sladović, Andrija Smolić, Paula Surać, Frane Surać, Anđelo Šabić, Mateo Škalec, Mareta Štrbac, Ellena Šušteršić, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...