Osnovan HSP AS Gračac: “Hrvati masovno napuštaju Gračac!”

HSP AS Zadarske županije obratio nam se dopisom u kojemu ističu osnivanje nove podružnice stranke – one u Gračacu. Od tamo je odaslana upozoravajuća poruka o masovnom iseljavanju iz gračačkog kraja. Više pročitajte u nastavku.

Danas 25.01.2017. godine u 16.00 sati osnovana je općinska podružnica HSP AS Gračac, te se na taj način i dalje nastavlja sustavno širenje pravaštva na području zadarske županije.

Zboru su nazočili stranački dužnosnici s područja zadarske županije, dopredsjednik ŽV HSP AS ZŽ, gosp. Dario Perković, član Glavnog stana HSP AS, gosp. Zlatko Surać i tajnik ŽV HSP AS ZŽ gosp. Marko Fantina.

Nakon uvodnog protokola za predsjednika podružnice HSP AS Gračac jednoglasno je izabran gosp. Luka Tomas.

Masovno iseljavanje hrvatskog stanovništva iz Gračaca, kao najveće općine u zadarskoj županiji, sada je već uzelo maha. Cijele obitelji odlaze iz svojih domova u potrazi za boljim životom u druge europske zemlje. Primjerice, prema dostupnim podacima, u samo godinu dana, OŠ Nikola Tesla je ostala bez 20-tak učenika. Ako se tome pridoda i općenita poražavajuća demografska slika može se samo zaključiti kako ruralni krajevi poput Gračaca stare i izumiru unatoč ogromnim prirodnim potencijalima za osiguravanje egzistencije.

Naravno, glavni razlog iseljavanja je nezaposlenost i općenito nemogućnost osiguravanja egzistencije za obitelji s djecom kao temeljnih ćelija društva i razvoja ovog kraja.

Novoizabrani predsjednik zahvalio se prisutnima na iskazanom povjerenju i obratio se riječima – uzrok činjenici da obitelji u Gračacu ne mogu osigurati osnovnu egzistenciju svakako leži u nedostatku političke volje, općenitog zapostavljanja ruralnih područja od strane dosadašnjih političkih opcija, nedostatka kvalitetnih programa, hrabrosti i čvrste odlučnosti da se ti programi provedu.  – Stanje u Gračacu je trenutno takvo kao da je rat jučer završio.

Obzirom na alarmantnu situaciju na neki način dužnost nam je osnovati HSP AS u Gračacu jer HSP AS je izvorna hrvatska politička ideologija koja za glavni cilj ima prvenstveno očuvanje hrvatskog bića i kao takvi zasigurno ćemo napraviti sve da svatko u domovini, koju smo teško stvarali, može osigurati egzistenciju sebi i svojoj djeci u budućnosti.  Ujedno koristim ovu priliku i pozivam sve mlade ljude s područja Gračaca da nam se pridruže i da zajedno, novim snagama, sačuvamo svaku hrvatsku obitelj i izborimo se za normalan život u vlastitoj domovini u kojoj će se cijeniti rad i u kojoj će se od rada moći živjeti.   

 

HSP dr. Ante Starčević  Zadarska županija

Tajnik ŽV HSP AS ZŽ

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...