Otvara se izložba “Močvarna razglednica” u Muzeju grada Zadra

U četvrtak, 2. veljače 2017. godine u odjelu Muzeja grada Zadra u 12 sati otvara se izložba fotografija močvarnih staništa u Zadarskoj županiji pod nazivom „Močvarna razglednica“.
Svjetski dan močvarnih staništa obilježava se 2. veljače, kao podsjetnik na Konvenciju o močvarama potpisanu 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru. Svaka država potpisnica dužna je raditi na očuvanju svojih močvarnih staništa koja su jedna od najvećih vrijednosti biološke i krajobrazne raznolikosti.
Jedna od važnih funkcija močvarnih staništa je kontrola poplava i upravo to je tema ovogodišnjih događanja koja se održavaju u svim državama članicama. Povodom svjetskog dana močvarnih staništa javna ustanova „Natura Jadera“ pripremila je izložbu pod nazivom „Močvarna razglednica“. Ovom izložbom želi se prikazati dio ljepote sadržan u močvari – u njenoj raznolikosti vrsta i oku ugodnih krajolika. S druge strane nalazi se još važniji cilj, a to je podsjetnik o potrebi očuvanja prirodnih vrijednosti u vlastitom okruženju i održavanja raznolikosti flore i faune naših močvarnih staništa.
Izložba će se moći posjetiti do 12. veljače 2017. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...