Ovako se voli Hrvatska: Spar u inozemstvo plasirao hrvatske proizvode u vrijednosti 60 milijuna eura

Vrijednost hrvatskih proizvoda koje je prošle godine trgovački lanac Spar Hrvatska plasirao u inozemstvo premašila je 60 milijuna eura, a taj je izvoz u odnosu na 2015. godinu porastao za sedam posto, izvijestili su u četvrtak iz Spara Hrvatska.

Iz tog trgovačkog lanca pritom ističu kako je najviše porastao izvoz hrvatskih proizvoda u Austriju, za 18 posto.

U priopćenju se navodi kako od hrvatskog pristupanja Europskoj uniji do danas Spar Hrvatska uspješno surađuje s hrvatskim proizvođačima na plasmanu njihovih proizvoda u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji i Italiji te kako velike hrvatske kompanije i dalje povećavaju svoj izvoz putem Sparovih trgovina.

Iz Spara Hrvatska pritom izdvajaju uvrštavanje Gavrilovićevih suhomesnatih proizvoda na police Sparovih trgovina u Austriji, ili proizvoda tvrtke Alden iz Baderne na talijansko tržište. Cromarisovi proizvodi postigli su veliki uspjeh u Sloveniji tako da je u 2016. udvostručen izvoz tih proizvoda u susjednu državu. Veliko povećanje izvoza ostvarili su i tvrtka Sardina u Austriju, kao i Mandarinko iz Opuzena u Sloveniju, primjeri su koje navode iz Spara Hrvatska.

“Spar vjeruje u kvalitetu proizvoda svojih hrvatskih partnera te će im i dalje pružati svu potrebnu potporu da svoje proizvode uspješno predstave potrošačima kroz mrežu naših trgovina u Austriji, Italiji, Sloveniji i Mađarskoj”, ističe u priopćenju predsjednik Uprave Spara Hrvatska Helmut Fenzl.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...