Petrov o Karamarkovoj tužbi: “Zaštita nacionalnih interesa nužno je stvorila neistomišljenike”

Ured predsjednika Sabora Bože Petrova danas je poslao priopćenje o tužbi Tomislava Karamarka za klevetu protiv Petrova i Mire Bulja, poručujući kako je Petrov upozoravao na zaštitu nacionalnih i interesa građana, čime je “sigurno oformljena grupa neistomišljenika”.

“Možemo potvrditi da je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu uručen zahtjev privatnog tužitelja Tomislava Karamarka, zastupanog po punomoćniku mr. sc. Ivi Brkiću, za odobrenje vođenja kaznenog postupka protiv Bože Petrova, no u skladu s time ne možemo davati izjave, koje bi se mogle protumačiti kao pokušaj utjecanja na odluku Povjerenstva”, stoji u priopćenju koje prenosi Večernji.

“Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov u mnogim je medijskim istupima upozoravao na zaštitu nacionalnih i interesa građana, ukazujući pritom na društvene anomalije koje su uključivale i neke kriminalne radnje, smatrajući kako je potrebno provesti promjene u političkom sustavu, funkcioniranju države i društva općenito. Takvim djelovanjem je sigurno oformljena grupa neistomišljenika, kao i pri bilo kojem drugom pitanju od javnog interesa, a koji svoje privatne interese imaju pravo iznijeti pred nadležnim institucijama koje će potom mjerodavno procijeniti o budućim koracima i odlukama”, zaključuje se.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...