zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje isprava

Podignute kaznene prijave protiv Ante Jerolimova, Zvonimira Nižića Grofa, Branka Kolege, Lenka Celenta i Mire Barešić

Arhiva, ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba koje se sumnjiči za više kaznenih djela Zlouporabe položaja i ovlasti i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave počinjenih u proteklih deset godina.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem 48-godišnjaka, Antu Jerolimova, bivšeg načelnika Općine Preko se sumnjiči da je kao čelnik tijela lokalne samouprave, inicirao pokretanje postupka za uvjetovanu prodaju općinskog zemljišta na otoku Ugljanu za izgradnju tržnice i ribarnice, kao i pokretanje postupka raspisivanja natječaja za dobivanje koncesije na pomorskom dobru.
Nakon što je zemljište na natječaju kupilo trgovačko društvo u vlasništvu 63-godišnjaka, Zvonimira Nižića Grofa, isto društvo je na navedenom zemljištu, izgradilo objekt suprotno tekstu natječaja.
56-godišnjaka, Branka Kolegu se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe općinskog komunalnog društva, od županije tražio i dobio koncesiju na trajektnom pristaništu te je istu bez osnove prepustio privatnom društvu čiji je osnivač i odgovorna osoba bio 61-godišnjak. Prethodno je lokalna samouprava financirala projekte i elaborate potrebne za realizaciju koncesije, a nakon prenošenja koncesije, 61-godišnjak, Lenko Celent je izvršio prijenos vlasništva društva na članove obitelji 48 i 56-godišnjaka, nakon čega su njih dvojica svojim sredstvima financirali izgradnju objekata na koncesioniranom prostoru.
Branka Kolegu i 45-godišnju Miru Barešić se sumnjiči i da su namjenska sredstva općinskog trgovačkog društva koristili suprotno njihovoj namjeni.
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima je milijunska, a protiv svih nadležnom Državnom odvjetništvu podnose se kaznene prijave zbog Zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv Jerolimova i Kolege te Mire Barešić zbog krivotvorenja službenih isprava.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar