Podignute kaznene prijave protiv Ante Jerolimova, Zvonimira Nižića Grofa, Branka Kolege, Lenka Celenta i Mire Barešić

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba koje se sumnjiči za više kaznenih djela Zlouporabe položaja i ovlasti i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave počinjenih u proteklih deset godina.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem 48-godišnjaka, Antu Jerolimova, bivšeg načelnika Općine Preko se sumnjiči da je kao čelnik tijela lokalne samouprave, inicirao pokretanje postupka za uvjetovanu prodaju općinskog zemljišta na otoku Ugljanu za izgradnju tržnice i ribarnice, kao i pokretanje postupka raspisivanja natječaja za dobivanje koncesije na pomorskom dobru.
Nakon što je zemljište na natječaju kupilo trgovačko društvo u vlasništvu 63-godišnjaka, Zvonimira Nižića Grofa, isto društvo je na navedenom zemljištu, izgradilo objekt suprotno tekstu natječaja.
56-godišnjaka, Branka Kolegu se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe općinskog komunalnog društva, od županije tražio i dobio koncesiju na trajektnom pristaništu te je istu bez osnove prepustio privatnom društvu čiji je osnivač i odgovorna osoba bio 61-godišnjak. Prethodno je lokalna samouprava financirala projekte i elaborate potrebne za realizaciju koncesije, a nakon prenošenja koncesije, 61-godišnjak, Lenko Celent je izvršio prijenos vlasništva društva na članove obitelji 48 i 56-godišnjaka, nakon čega su njih dvojica svojim sredstvima financirali izgradnju objekata na koncesioniranom prostoru.
Branka Kolegu i 45-godišnju Miru Barešić se sumnjiči i da su namjenska sredstva općinskog trgovačkog društva koristili suprotno njihovoj namjeni.
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima je milijunska, a protiv svih nadležnom Državnom odvjetništvu podnose se kaznene prijave zbog Zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv Jerolimova i Kolege te Mire Barešić zbog krivotvorenja službenih isprava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...