vrijednost radova iznosi 27 milijuna kuna

Potpisivanje Ugovora; Kreće se u izgradnju podvožnjaka ispod piste u Zemuniku

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić u ime resornog ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića nazočit će svečanosti potpisivanja Ugovora za „Projekt izgradnje podvožnjaka na spojnoj dionici između DC422 i ŽC6040, ispod rulne staze Zračne luke Zadar“, koja će se održati 23. siječnja u službenim prostorijama Općine Zemunik Donji, s početkom u 14.00 sati. Svečanosti će nazočiti i pomoćnik ministra Josip Bilaver, ispred Uprave za fondove EU resornoga Ministarstva.

Ugovor za projekt izgradnje podvožnjaka potpisat će ispred investitora radova, Hrvatskih cesta d.o.o. direktor, Josip Škorić i predstavnik izvođača radova, ujedno predsjednik Uprave tvrtke Colas Hrvatska d.d., Siniša Košćak.

Predmetni zahvat nužan je radi razdvajanja prometnih tokova zračnog i cestovnog prometa čime će se omogućiti nesmetano prometovanje svakim od navedenih vidova prometa. Duljina zahvata je 444,36 m, a vrijednost radova iznosi cca 27 milijuna kuna ( bez PDV-a). Rok za izvođenje radova bit će 18 mjeseci od datuma uvođenja izvođača u posao.

Potpisivanju Ugovora nazočiti će predstavnici lokalnih vlasti Zadarske županije, župan Stipe Zrilić, gradonačelnik grada Zadra, Božidar Kalmeta i načelnik Općine Zemunik Donji, Ivica Šarić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije, Mile Fabijan i direktorica Zračne luke Zadar, Irena Ćosić.

Ostavi komentar koristeći Facebook