Prijavite se na “Dugi otok trail”, novu otočnu trail utrku!

Dobili smo još jednu otočnu trail utrku! U subotu, 18. ožujka, održat će se prvi Dugi otok trail, utrka sa startom i ciljem u Salima, pišu Naši školji.

Organizatori, Mountain Traveller Croatia i TZ Dugi otok, pozivaju ljubitelje prirode i trčanja da im se pridruže na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno-dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza.

Ako se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočne utrke na kojoj ste već bili i ako se ne možete odlučiti doći li na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočni dragulj stvoren za outdoor aktivnosti, poručuju organizatori.

Osim utrke, u Salima će biti organizirani Sajam otočnih proizvoda i velika fešta.

Natjecatelji će moći birati između dviju staza – teže, duge 23 kilometra Cliff Blue, koja prolazi najljepšim dijelom otoka, kroz stoljetne maslinike, uvalu Magrovica, pokraj utvrde Grpaščak i uvalu Mir. Lakša staza, Bay Green, duga 10 kilometra, koja obilazi mjesto Sali, prolazi kroz stoljetne maslinike i polja, pored spomenika, crkvica i gradina te brojnim uvalama.

Više o utrci, stazama, prijavi, smještaju i dolasku na otok, informirajte se na mrežnoj stranici  Dugi otok Trail

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...