Prognoza za vikend; Neki će se grijati na +14

Snijeg jutros i dalje pada u Slavoniji, ponegdje u središnjoj Hrvatskoj te u gorskim krajevima. Sutra bi trebao prestati padati, osim povremeno u gorju. Jutros u sedam sati izmjerene su sljedeće visine snijega:

Delnice 62 cm, Gospić 27 cm, Hrvatska Kostajnica 39 cm, Kutina 28 cm, otočac 50 cm, Sisak 20 cm, Slavonsko Brod 24, Vinkovci 25 cm, Varaždin 16 cm, Zagreb 4-5 cm…

Danas se, objavljeno je na DHMZ-u, očekuje umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz oborine te vjetrovito.

U unutrašnjosti će povremeno padati snijeg, češće u gorskim područjima i Slavoniji, a bit će ga ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana. U Dalmaciji je rijetko moguća slaba kiša, uglavnom na krajnjem jugu, navečer i susnježica, prenosi Index.hr.

Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između -5 i 0, na Jadranu od 2 do 8 °C.

Na moru do +14 za vikend

Crometeo piše kako će četvrtak će na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčan i suh. U Dalmaciji promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uglavnom ujutro mjestimice može pasti malo kiše ili snijega. Ujutro će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna, no vjetar će u drugom dijelu dana posvuda biti u slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -5 do 0°C, uz obalu i na otocima od -1 do 5°C. Najviše dnevne temperature od -1°C ponegdje u zaobalju do 8°C na vanjskim otocima Dalmacije.

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i u većini predjela suho. Samo ponegdje može pasti vrlo malo kiše ili snijega. Puhat će slaba do umjerena bura, popodne ponegdje u okretanju na zapadne smjerove. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -7 do -2°C, uz obalu i na otocima od -2 do 4°C. Najviše dnevne temperature od 11°C ponegdje u zaobalju do 10°C na vanjskim otocima Dalmacije.

Subota će biti pretežno sunčana i suha. U drugom dijelu dana na otvorenom moru postupno naoblačenje. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, popodne na moru Dalmacije u okretanju na levant, nad otvorenim i jugo. Jutro prohladno, ponegdje u zaobalju umjeren mraz. Najviše dnevne temperature u laganom porastu i bit će od 5°C u zaleđu Rijeke do 14°C na vanjskim otocima.

Za vikend na kopnu opet jako hladno

U četvrtak će u nizinskom području biti većinom suho uz moguća sunčana razdoblja. Povremenog slabog snijega će još biti u Gorskom kotaru, na Kordunu te osobito u Lici. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. I dalje hladno uz noćnu temperaturu od -9 do -3, a najvišu dnevnu između -6 i -1°C, piše Crometeo.

Petak bi trebao biti većinom suh i vrlo hladan. Ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla, a tijekom dana se očekuju sunčana razdoblja. Vjetar će oslabjeti. Noćna i jutarnja temperatura od -12 do -5, a najviša dnevna bi se trebala kretati između -6 i -1 Celzijev stupanj.

I u subotu većinom suho i djelomično sunčano. Ujutro mjestimice magla. Noć i jutro će biti još hladniji pa se mjestimice temperatura može spustiti i ispod -15 Celzijevih stupnjeva. Danju uglavnom od -7 do -1°C.

Za nedjelju prognoza još nije sigurna. Čini se da će oblaka ponovno biti više, a prema kraju dana nisu isključene ni slabe oborine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...