Prometni i brodski kolaps: Bura i hladnoća zatvorila cijeli niz prometnica i brodskih linija

Kako javlja HAK, za sav promet zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC1 Gračac-Knin, most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, Paški most, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji: DC1 Vaganac-Udbina, DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA – g.ž.LS), DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Rijeka-Rab-Novalja, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula i Split-Vis-Split; trajektne linije: Brestova-Porozina, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen, Dominče-Orebić, Splt-Supetar, Split-Rogač, Sumartin-Makarska, Drvenik-Sućuraj i Vis-Split (trajekt iz Splita za Vis u 18,30 sati trebao bi redovito isploviti); brodske linije: Zadar-Preko i Mali Lošinj-Susak-Unije.

Trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luke Zlarin i Žirje,a u povratnom putovanju trajekt iz Kaprija isplovljava u 15,00 umjesto 18,15 sati. Trajekt na liniji Drvenik Veli – Drvenik Mali – Seget – Trogir će isploviti u 15,30 sati iz Trogira na liniji Trogir – Seget Donji – Drvenik Veli bez pristajanja u Drveniku Malom.

Na Stradunu – grudanje! Najviše snijega, 30 cm, palo u – Konavlima

Više o stanju vremena u Dalmaciji tijekom noći, donosi Jadranski portal.

http://jadranski.hr/2017/01/06/na-stradunu-grudanje-najvise-snijega-30-cm-palo-u-konavlima/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...