Reprezentativci Franke i Georgiev potpisali za Zadar

Košarkaški klub Zadar u nastavak sezone ulazi osnažen za još dvojicu novih igrača. Nakon što je napokon pozitivno riješena registracija Maja Kovačevića, ugovore sa Zadrom potpisali su nizozemski reprezentativac Yannick Franke i reprezentativac Bugarske Aleksandar Yanev Georgiev.

20-godišnji Franke nizozemski je reprezentativac visok 194 centimetra. Stiže iz grčkog AEK-a, a potpisao je ugovor na 2,5 godine. U sezoni 2014/15. bio je najbolji strijelac nizozemske košarkaške lige DBL (najmlađi u povijesti), a iste je sezone osvojio nagrade za najboljeg mladog igrača te igrača koji je najviše napredovao. Ove sezone potpisao je trogodišnji ugovor s AEK-om, ali se nedavno razišao s grčkim klubom nezadovoljan minutažom.

Yanev je 26-godišnji, 203 centimetra visoki krilni centar koji je ponikao u bugarskom prvoligašu Cherno More Varna. Potom je, između ostalih, nastupao i za grčku Kavalu, španjolsku Manresu, bugarske klubove Lukoil i Levski, a ovu sezonu je započeo u makedonskom Kožuvu. Sa Zadrom je dogovorio suradnju do kraja sezone.

Riječ je o dvojici igrača koji će nam biti iznimno korisni u nastavku sezone. Yanev nam je bio prvi izbor jer smo tražili jednu snažnu četvorku. Iako je relativno mlad igrač, iza sebe ima dosta iskustva i vjerujem da će se pokazati pravim pojačanjem. Što se tiče Frankea, riječ je o vrlo talentiranom mladom igraču kojeg smo potpisali na dvije i pol godine, zato što smatramo da kod nas može još dodatno napredovati. Odličan je šuter i trebao bi dati dodatan impuls napadačkoj igri naše momčadi, rekao je sportski direktor kluba Branko Skroče.

Krilni centar Domagoj Vrkić, pak, do kraja sezone igrat će u dresu sinjskog Alkara…

Dogovorili smo se s njim da ode u Alkar. Tamo bi trebao dobiti veću minutažu koja je mladim igračima poput njega iznimno važna za razvoj, dodao je Skroče.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...