S Trio mobile nastavlja se zadarska koncertna sezona

U srijedu 18. siječnja koncertom mladih glazbenika u ciklusu Più mosso, nastavlja se zadarska koncertna sezona.

Nastupa Trio nobile u kojem uz dvije Splićanke, Kristinu Cvitanić (klavir) i Svjetlanu Mandić (violina) nastupa Zadranin, Robert Žburin (violončelo). Ovaj trojac okupio se u ansambl klavirskog trija u proljeće 2015. Od tada do danas nastupili su u Trogiru na Danima Kairosa, na ljetnom festivalu Papandopulijana u Tribunju i u Muzeju grada Splita na MAG Međunarodnom festivalu komorne glazbe.

Na Radio Splitu su snimili 1.stavak Haydn Gipsy trija (Hob XV:25) i Papandopulovu Treću skladbu za Orlando te se predstavili su se na državnome natjecanju Boris Papandopulo u Zagrebu.

Ovi mladi glazbenici koji su svoje diplome stekli na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Cvitanić u klasi Đorđa Stanettija) i na Umjetničkoj akademiji u Splitu (Mandić u klasi Evgenije Epshtein i Žburin u klasi Miljenka Šajfara) u Zadru će se predstaviti po prvi puta.

U Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati izvest će velebni Klavirski trio op. 50 Petra Iljiča Čajkovskog te Koncert za klavirski trio pod naslovom Livada  kojega je skladala članica ansambla, Kristina Cvitanić.

Prodaja ulaznica: HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 h

Cijena ulaznica; 30,00 i 20,00 kn

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...