Samsung napokon otkrio; Evo zašto su eksplodirali njihovi telefoni

Samsung je na konferenciji za medije potvrdio ono što se ranije pisalo o zapaljivanju njihovih uređaja Galaxy Note 7. Naime, uzrok zapaljenja su baterije s greškom, odnosno pregrijavale su se što je dovodilo do zapaljenja. Ti su požari doveli do povlačenja Notea 7 s tržišta i 5,3 milijarde dolara gubitka za korejsku kompaniju.

Pozvali su kupce da vrate svoje uređaje, a tri mjeseca kasnije vraćeno je 96 posto uređaja.

Tijekom istraživanja uzroka problema, Samsung je napravio laboratorij u kojem je 700 stručnjaka pokušavala ustanoviti uzrok požara pomoću 200 tisuća uređaja i 30 tisuća baterija. Osim toga, Proveli su surađivali su s tri laboratorija koji su ustanovili istu stvar kao i oni.

Kod jedne vrste baterija problem je bio u deformaciji u gornjem kutu baterije koja je dovodila do kratkog spoja, a u drugom tipu radilo se o probijanju izolacijske trake, što je također dovodilo do kratkog spoja, piše Index.hr.

Kako bi spriječili ponovnu pojavu zapaljenja, Samsung je implementirao višestruke sigurnosne mjere i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka.

“Proteklih nekoliko mjeseci proveli smo detaljnu istragu u suradnji s nezavisnim stručnjacima i danas smo više nego ikad predani ponovnom stjecanju povjerenja naših korisnika, pomoću inovacija koje redefiniraju što je moguće napraviti po pitanju sigurnosti i ostvarivanja neograničenih mogućnosti i nevjerojatnih novih iskustava”, rekao je Dong-jin Koh, predsjednik uprave Odjela mobilnih komunikacija.

Potvrdio je i da novi Galaxy S8 neće biti predstavljen na Mobile World Congressu u Barceloni, što je dosad bio običaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...