Slavonka koju je bračni par iz Nina držao kao robinju: “Čupali su me za kosu, udarali o zid, polijevali solnom kiselinom..”

Iako je na sigurnom, spašena iz ralja monstruma, Slavonka (44) nikad neće zaboraviti strah ni užase koje je proživjela dok je gotovo godinu dana bila robinja kod supružnika Vjerana (33) i Vanese (32) Šalov.

Fizički se oporavlja, no na njezinu krhku izmučenu tijelu još i danas su vidljivi ožiljci koje je ostavilo njihovo višemjesečno maltretiranje, između ostalog, i polijevanjem solnom kiselinom. Kako ih tereti optužnica, nesretnu Slavonku supružnici Šalov, inače ugostitelji iz Poreča, od rujna 2015. godine do 17. srpnja 2016. psihički su i fizički zlostavljali te je tjerali da bez plaće i neprijavljeno radi za njih, piše 24.hr.

Često su je zaključavali u maloj ostavi u stanu, gdje nije imala ni krevet, a uskraćivali su joj i hranu. Tukli su je šakama i remenjem, davili i prijetili.

Imala je 49 kilograma

Svih tih mjeseci koliko su je u Poreču mučili Slavonka se redovito čula s obitelji, ali njezine razgovore i poruke, kao i profil na Facebooku, nadzirao je ugostitelj sa suprugom. Nije smjela reći u kakvoj je situaciji jer se bojala mučitelja.

U srpnju prošle godine spasila ju je sestra, kojoj se javila nakon što su je gazde izbacile na ulicu. Posudila je mobitel i pozvala pomoć. Bila je u tako lošem stanju da su je sestra i majka odmah odvezle u bolnicu.

Liječnici su Slavonki operirali slomljenu čeljust, a ima i tri polomljena rebra, mnoštvo hematoma na leđima i nogama, tešku ozljedu uha te razbijenu arkadu.

Bila je jako mršava te je na 170 centimetara visine imala samo 49 kilograma, a počela joj je opadati i kosa.

– Bila je bez novca, pa je i cigarete znala žicati. Lani smo ostali šokirani kad su joj škarama jednostavno odrezali onako na grubo njezinu dugu kosu. Predstavnici stanara su zbog buke i kojekakvih zvukova iz njihova stana posljednju godinu dana u više navrata zvali policiju te smo vidjeli da je policija k njima dolazila. Što su učinili, ne znam – kazali su nam tad susjedi bračnog para Šalov, koji imaju četvero djece.

I djeca su je tukla

Tvrde da su nesretnu ženu tukla i njihova djeca. Supružnicima je na Općinskom sudu u Pazinu nedavno počelo suđenje za trgovanje ljudima, protupravno oduzimanje slobode i teško ozljeđivanje. Oboje niječu da su je zatočili i ozljeđivali.

Vjerana Šalova na ročište su doveli iz pritvora, gdje se nalazi od uhićenja, dok je Vanesa na slobodi kako bi se brinula o djeci. Supruga u zatvoru ne smije posjećivati, a pravosudni policajci ni na sudu im nisu dopustili da kontaktiraju.

Žrtvu su davili i slomili joj čeljust

Nesretna Slavonku je obitelj odmah odvezla u bolnicu. Fizički se dobro oporavlja, ali strah koji je proživjela ostavio je trajne psihičke posljedice. Robinju su supružnici polijevali solnom kiselinom po leđima, od čega su joj ostali trajni ožiljci kao podsjetnik na maltretiranje.

“Čupao me za kosu i udario me o zid”

Uzeli su mi sve dokumente, dali su mi samo jednu plaću, a morala sam čuvati i njihova sina, koji mi je bacao stvari kroz prozor, požalila nam se S. R. (21) iz Kutine.

Vjerana i Vanesu Šalova djevojka je upoznala prije tri godine. Radila je kod njih u lokalu i stanovala u njihovu stanu. Nakon što je završila na Hitnoj, saznala je da nema zdravstveno niti dopunsko osiguranje. Suočila se s poslodavcima, a onda je počeo teror.

– Vanesa je vikala na mene i govorila Vjeranu što da radi sa mnom. Počeo me tući, čupao me za kosu i razbio me o zid – ispričala je. Zgrabili su je i odvukli u svoj automobil te je odvezli do kuće jednoga gosta. Njegova majka ju je zgrabila i odvukla u kupaonicu te pozvala policiju i tako je spasila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...