Supernova se širi na četiri dodatna objekta u Hrvatskoj

Austrijska Supernova grupa preuzela je shopping centar Garden Mall u Zagrebu, retail parkove u Koprivnici i Sisku te retail park u Požegi, koji je još u projektnoj fazi. Objekti su kupljeni u postupku javnog nadmetanja za navedeni kreditni portfelj društva HETA ASSET RESOLUTION AG, povezanog s Hypo bankom, u kojem je Supernova grupa dala najbolju ponudu, piše Poslovni.

Grupa je istovremeno postigla dogovor s korisnicima kredita vezanih uz navedene projekte te je početkom ove godine osigurala preuzimanje navedena četiri objekta u svoj portfelj.

Ovim preuzimanjem je Supernova grupa, u čijem su vlasništvu i postojeći objekti u Zagrebu-Buzin, Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Sisku, Varaždinu i Slavonskom Brodu, postala vodeća tvrtka u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu.

Supernova će nove projekte razvijati u moderne i suvremene shopping objekte, s fokusom na zadovoljstvo kupaca i posjetitelja, u skladu s postojećim modelom razvoja Supernova centara na hrvatskom tržištu.

Pri upravljanju novim objektima Supernova grupa će nastaviti dugogodišnju suradnju s austrijskom m2 grupom na području centar managementa, koje uključuje upravljanje nekretninama, facility management i marketing management.

Postojećih sedam Supernova centara u Hrvatskoj u protekloj su godini zabilježila pozitivno poslovanje, što je dovelo do značajnog rasta prometa u 2016. godini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...