Sutra počinjete raditi? Top savjeti kako se bez muke vratiti s godišnjeg na posao

Povratak s godišnjeg odmora na posao sigurno nije trenutak koji željno iščekujete, ali s njime se morate suočiti. A da bi on bio što manje ‘bolniji’, ovih nekoliko savjeta moglo bi vam pomoći u tome, piše 24 sata.

Unaprijed isplanirajte povratak na posao. Najvažnije je planirati unaprijed i sastaviti popis zadataka koje trebate obaviti prije nego otputujete, primjerice odredite osobu koja će vas kontaktirati u slučaju nužde dok niste prisutni, obavijestite kolege i šefove da vas neće biti na poslu. Ono što će vam olakšati je povratak s godišnjeg dan ranije. Iako svi želimo što više iskoristiti slobodne dane, bolje je isplanirati povratak u subotu umjesto u nedjelju navečer. Tako možete taj dan iskoristiti za vraćanje u rutinu i “normalan život”.

Kvalitetno rasporedite vrijeme. Iskoristite vrijeme i među kolegama se informirajte o tome što se događalo dok ste bili na godišnjem, pročitajte mailove i poruke, te sastavite plan kojim ćete redoslijedom obaviti zadatke, kako se ne bi dogodilo da vam se nagomilaju zadaci za koje niste sigurni kojim redoslijedom se trebaju obaviti.

Podijelite zadatke među kolegama i zaposlenicima. Iako postoje zadaci od iznimne važnosti koje možete samo vi obaviti, postoje i manje važni zadaci koje mogu obaviti drugi, čime ćete si olakšati posao.

Informirajte se među kolegama i zaposlenicima. Umjesto da krenete čitati svaki email i poruku koje ste primili za vrijeme odmora, prvo uzmite 10 minuta vremena da saznate važne stvari na koje trebate obratiti pozornost. Na početku si uzmite barem desetak minuta u kojima ćete sjesti sa svojim kolegama i informirati se o svemu što se dogodilo dok vas nije bilo. To će vam skratiti vrijeme koje bi potrošili na čitanje zaostalih mailova i poruka.

Fokusirajte se na prioritete. Ako pak ipak otvarate mailove, sortirajte ih na temelju naslova i pošiljatelja tako što ćete važne poruke označiti, a ostale nebitne poput reklama obrisati. Ovako ćete uštedjeti dragocjeno vrijeme. Fokusirajte se na one mailove koji moraju biti gotovi prvi, a nakon toga obavite ostale.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...