Svi imamo ovu šalicu, no sjećamo li se što je bilo u njoj i priče koja stoji iza toga?

Još uvijek čuvate šalicu s likom nasmijane kravice sa cvijećem u glavi?

No, malo je mladih generacija koje znaju šta je nakada bilo u njoj – nekad najpoznatiji “svjetski”, a “naš” eurokrem – Kinder Lada.

Kinder Lada ima interesantnu legendu o svom nastanku.

Priča kaže da je sve počelo sedamdesetih godina prošlog stoljeća u talijanskoj tvornici “Ferero”.

Ovdašnji mrketing stručnjaci tražili su način da napoznatiji eurokrem na svijetu “Nutellu” plasiraju do tada zatvorenog jugoslovenskog tržišta.

Licencu su ustupili tvornici “Podravka” iz Hrvatske. Jedan od uvjeta suradnje bio je i taj da se novi eurokrem pravi od istih sastojaka koje i “Ferero” koristi u proizvodnji “Nutelle”, poput specijalnih vrsta mlijeka i ljašnjaka. I tako je stvorena Kinder Lada.

Nakon raspada bivše države, “Nutella” polako počinje stizati na police slovenskih, hrvatskih, bosanskih, srpskih, crnogorskih i makedonskih trgovina, što je za firmu “Ferero” bio znak da im Kinder Lada više nije potrebna.

Iako je riječ bila o nevjerovatno prodavanom namazu koji je rušio sve rekorde kada je u pitanju prodaja, ova talijanska tvrtka je jednostavno uvijek preferifala i forsirala svoj osnovni proizvod – Nutellu. Godine 1995. Podravka je prestala sa proizvodnjom Kinder Lade.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...