Tuna, Sushi & Wine Festivala 2016. u veljači u Zadru

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Ministarstvom turizma i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te Počasnim Konzulatom Republike Hrvatske u Osaki predstavlja program Tuna, Sushi & Wine Festivala 2016., koji se održava u Zadru od 03. do 07. veljače 2016. godine.

Ovogodišnji, drugi po redu festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Arheološkim muzejom Zadar, prodaju japanskih ukrasa za kosu umjetnice Ms Kusano, izložbu fotografija japanskog slikara u crkvi sv. Donata, nastupe tradicionalnih japanskih wa-daiko bubnjara Kiyo Kito Taiko, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, svečanu humanitarnu gala večer u Arsenalu te veliko javno predstavljanje svega gore navedenog na glavnom događanju za javnost na zadarskom Forumu.

Velika poslastica je i tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

Cijela manifestacija je humanitarnog karaktera i prihod je namijenjen za obnovu školskog praktikuma Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...