U subotu počinje spektakl “Virske maškare 2017.”; Dobrodošli s maskama i bez njih! Pada lokalna vlada i sviraju Gustafi!

Tko ima masku – pravac na Vir! A tko je nema, svejedno je dobrodošao – poručuju iz destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ koja će kao organizator, uz virsku karnevalsku udrugu „Vizera“, u subotu 28. siječnja luckastom svečanošću otvoriti spektakularnu manifestaciju „Virske maškare 2017.“

Početak petotjedne virske karnevalske manifestacije koja je u Zadarskoj županiji bez premca te slovi kao jedna od najstarijih, ne može biti bolji: svirat će sjajni glazbeni zabavljači „Gustafi“, proglasit će se Maškarana Republika uz primopredaju ključeva općinske vlasti i vatreni show koji ostavlja bez daha!
Nije to sve, jer znate kako to već ide s maškarama: birat će se kraljica karnevala, doći će karnevalske grupe iz Dubrovnika i Trogira, a Veliki meštar „Virskih maškara“ obećat će na primopredaji vlasti sve i svašta, no jedno je ipak sigurno – tko dođe s maskom ima besplatno kuhano vino i topli čaj.
Dakle, u subotu od 20 sati na virskoj Ljetnoj pozornici, odmah uz restoran „Kotarina“, virsku rivu i plažu Jadro u samom centru otoka, svečanost otvorenja manifestacije koja se ne propušta. Pada općinska vlada, sviraju „Gustafi“, bit će vatreni show, iće i piće, maske i maškare, i još puno, puno toga. Život je karneval. Maškare su na Viru!

A poslije subote …

Nakon što se 28.siječnja odradi primopredaja ključeva vlasti i uspostava Maškarane Republike, 4. veljače nastavlja se manifestacija „Virske maškare 2017.“ s novom lokalnom vlašću i programom luckastog modno-maškaranog „Vir Fešn Najta“ te uz show program Toto & „Kraljice“. 11. veljače na rasporedu su šašave & nagradne „Karnevalske igre“, a svira grupa „Vista“. 17. veljače slijedi manifestacija „Virski karnevalić“, dok će Virani 18.veljače pozdraviti 2. međunarodnu karnevalsku povorku. Svirat će grupa „Modus“. 25. veljače uživat će se u lovačkom tulumu i koncertu Maje Šuput, a dan kasnije 26. veljače u tradicijskim maškarama i uz koncert grupe „Tempo“. 28. veljače završni je dan s tradicijskim maškarama i vrhuncem s paljenjem Karnevala, a sve će sudionike zabavljati Jasmin Stavros.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...