Večeras otvorenje “Virskih maškara 2017.” uz Gustafe i vatreni show koji ostavlja bez daha

Tko ima masku – pravac na Vir! A tko je nema, svejedno je dobrodošao – poručuju iz destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ koja će kao organizator, uz virsku karnevalsku udrugu „Vizera“,večeras luckastom svečanošću otvoriti spektakularnu manifestaciju „Virske maškare 2017.“

Početak petotjedne virske karnevalske manifestacije koja je u Zadarskoj županiji bez premca te slovi kao jedna od najstarijih, ne može biti bolji: svirat će sjajni glazbeni zabavljači „Gustafi“, proglasit će se Maškarana Republika uz primopredaju ključeva općinske vlasti i vatreni show koji ostavlja bez daha!
Nije to sve, jer znate kako to već ide s maškarama: birat će se kraljica karnevala, doći će karnevalske grupe iz Dubrovnika i Trogira, a Veliki meštar „Virskih maškara“ obećat će na primopredaji vlasti sve i svašta, no jedno je ipak sigurno – tko dođe s maskom ima besplatno kuhano vino i topli čaj.
Dakle, u subotu od 20 sati na virskoj Ljetnoj pozornici, odmah uz restoran „Kotarina“, virsku rivu i plažu Jadro u samom centru otoka, svečanost otvorenja manifestacije koja se ne propušta. Pada općinska vlada, sviraju „Gustafi“, bit će vatreni show, iće i piće, maske i maškare, i još puno, puno toga. Život je karneval. Maškare su na Viru!

A poslije subote …

Nakon što se 28.siječnja odradi primopredaja ključeva vlasti i uspostava Maškarane Republike, 4. veljače nastavlja se manifestacija „Virske maškare 2017.“ s novom lokalnom vlašću i programom luckastog modno-maškaranog „Vir Fešn Najta“ te uz show program Toto & „Kraljice“. 11. veljače na rasporedu su šašave & nagradne „Karnevalske igre“, a svira grupa „Vista“. 17. veljače slijedi manifestacija „Virski karnevalić“, dok će Virani 18.veljače pozdraviti 2. međunarodnu karnevalsku povorku. Svirat će grupa „Modus“. 25. veljače uživat će se u lovačkom tulumu i koncertu Maje Šuput, a dan kasnije 26. veljače u tradicijskim maškarama i uz koncert grupe „Tempo“. 28. veljače završni je dan s tradicijskim maškarama i vrhuncem s paljenjem Karnevala, a sve će sudionike zabavljati Jasmin Stavros.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...