Vrsaljku se već ispunila novogodišnja želja; Simeone obećao kako će naš Zadranin i Juanfran igrati rame uz rame!

Trener europskog nogometnog doprvaka Atletica iz Madrida Diego Simeone rekao je u ponedjeljak kako desni bekovi Juanfran Torres i Šime Vrsaljko mogu u isto vrijeme zajedno igrati na toj strani čime je uoči drugog dijela sezone otvorio put hrvatskom reprezentativcu da se nakon sedam odigranih utakmica učvrsti u momčadi.

Atletico je prije tri dana u prijateljskoj utakmici u Saudijskoj Arabiji protiv Al-Ittihada igrao sa Juanfranom (31) na desnom krilu dok je Vrsaljko (24) igrao iza njega u obrani.

“Nastojimo osjetno promijeniti sredinu terena prema naprijed, tražimo rješenja, alternativu… Shvatili smo da Juanfran može značajno doprinijeti ondje, ranije je igrao na toj poziciji, uvijek dobro napadao te je jedan od naših najboljih asistenata u ovih proteklih pet godina”, izjavio je Simeone na novinskoj konferenciji u Madridu.

Atletico Madrid se nalazi na šestom mjestu u prvenstvu pa je Simeone odlučio isprobati novu varijantu uoči nastavka sezone, a u srijedu igra prvu utakmicu osmine finala kupa protiv Las Palmasa.

“Ova varijanta je jedna alternativa koja će Šimi omogućiti da se dobro pokaže te duplira stranu sa Juanfranom. To dupliranje strane nas je uvijek koštalo. Saul je ondje igrao, Gaitan također, pa Carrasco kojem se ne sviđa ondje igrati. Tražimo one koji osjećaju potrebu i ambiciju biti ondje, Juanfran će ondje igrati sutra, jer to zna raditi. Svidio mi se njegov nastup u Saudijskoj Arabiji”, rekao je Simeone.

U posljednjoj utakmici Atletico je pobijedio Al-Ittihad sa 3-2, a prvi gol je zabio Juanfran. Španjolac, koji je u momčadi od 2011. kada je Simeone sjeo na klupu Atletica, u prvom dijelu sezone dobivao je prednost u odnosu na hrvatskog reprezentativca. Vrsaljko je od ljetošnjeg dolaska iz talijanskog Sassuola odigrao sedam utakmica mijenjajući Juanfrana na desnoj strani obrane.

“Vrsaljko uvijek igra dobro kada uđe. Energičan je”, rekla je Patricia Cazon, novinarka sportskih novina AS sa sjedištem u Madridu.

“Carrasco pak ne želi igrati na desnom krilu, a Juanfran je dobro odgovorio na tom mjestu. To mu je uostalom bila prvotna pozicija”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...