Cestitka_Uskrs

Zadar i okolica do nedjelje u minusu; U Zadru jutros -5°C, a u Gračacu -11°C

Petak će u cijeloj Hrvatskoj biti vrlo vjetrovit i hladan. Najviše sunca imat će sjeverni i srednji Jadran te Slavonija, u ostatku zemlje oblaka će biti više, u unutrašnjosti zemlje mjestimice će biti i snijega, koji je uz kišu ponegdje moguć i na obali i otocima.

U kopnenim će predjelima biti umjerenog i jakog, na udare i olujnog, sjeverca i sjeveroistočnjaka, a na Jadranu jake i olujne bure s orkanskim udarima.

Jutro će biti hladno, u dijelovima kopnene Hrvatske i vrlo hladno, a osjećaj hladnoće posvuda će dodatno pojačavati jak i olujan vjetar.

Najhladnije će biti po kotlinama Like, s temperaturama zraka između -18 i -14°C, ostatak kopnenih predjelima imat će od -10 do -7°C, a obala i otoci između -5 i 0°C. Najviše dnevne temperature kretat će se od -9 do -2°C na kopnu, te između -2 i 4°C na moru.

Temperature za tri dana u Zadru

Vikend počinje pretežno sunčanim, no vrlo vjetrovitim i hladnim vremenom. Samo je ponegdje u unutrašnjosti zemlje, ponajprije u gorskim područjima, uz povremeno više oblaka, moguć i slab snijeg.

Sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će puhati u unutrašnjosti zemlje malo će oslabiti, no još će uvijek biti umjeren, na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura.

Jutro će na kopnu biti vrlo hladno, s temperaturama zraka koje će se u Lici mjestimice spuštati i ispod -20°C, u većini gorskih predjela očekuje se između -20 i -15°C, dok će ostatak kopnene Hrvatske imati od -14 do -9°C.

Obala i otoci u jutarnjim će satima imati između -7 i -1°C, no zbog neugodne bure činit će se osjetno hladnije. I najviše dnevne temperature bit će niske, na kopnu od -9 do -3°C, na moru od -1 do 3°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...