Zbog najavljenoj jakog juga, dio zadarske regije u žutom meteoalarmu

Promjenljivo, na zapadu i pretežno oblačno, a danju će u nizinama unutrašnjosti biti osjetno toplije. Još će ujutro i prijepodne u unutrašnjosti biti niske naoblake i magle iz kojih može biti slabe kiše i rosulje koja će se lediti u dodiru s hladnim tlom.

Na sjevernom Jadranu povremeno kiša, na riječkom području moguće obilnija. U gorju u početku može padati i snijeg.

Kasno poslijepodne te osobito krajem dana kiša se očekuje i u ostatku unutrašnjosti.

Puhat će umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak, u gorju na udare i jak, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6, na Jadranu od9 do 13 °C.

Iz HAK-a stižu upozorenja o poledici

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 Karlovac-Split, stara cesta kroz Gorski kotar DC3, Jadranska magistrala DC8 te Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Kiša mjestimice pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Ponegdje se kiša ledi u dodiru sa hladnim tlom pa vozače pozivamo na dodatan oprez.

Magla smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, sumaglica u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj. Ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Bukovo i Tuhobić. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.
Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...