Cestitka_Uskrs

Župan Zrilić primio talijanskog veleposlanika i upoznao ga s najvažnijim podacima o županiji

Danas je  u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je veleposlanik Republike Italije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Adriano Chiodi Cianfarani u čijoj su pratnji bili Paolo Palminteri, generalni konzul Italije u Rijeci, tajnik Izvršnog odbora Zajednice Talijana Marin Corva i Rina Villani, talijanski konzularni dopisnik sa sjedištem u Zadru. Njih je u Domu Zadarske županije primio župan Stipe Zrilić sa suradnicima, a teme sastanka bile su gospodarska i kulturna suradnja.
Ovom prilikom župan je Veleposlanika upoznao sa najvažnijim podacima o Zadarskoj županiji, potencijalima za razvoj i dobrom prometnom povezanošću, te posebno sa pozitivnim gospodarskim kretanjima, strateškim projektima za jačanje konkurentnosti te turističkim prometom u kojem talijanski turisti imaju značajnu ulogu. Također je naglašena uloga županija u sklopu Jadransko-jonske euroregije koja povezuje sve zemlje uz Jadransko more i u sklopu koje se provode mnoge zajedničke aktivnosti. U sklopu IPA jadranske prekogranične suradnje, koja se može smatrati pretečom i EU Strategije za jadransko-jonsku regiju i Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska, odvijalo se više projekata, naglasio je župan, a najvažniji među njima je projekt zajedničke valorizacije kulturne baštine u turističke svrhe pod nazivom HERA ukupne vrijednosti 8,8 milijuna eura.

Nj. E. Adriano Chiodi Cianfarani zahvalio je na kvalitetnim informacijama o županiji, gospodarstvu i strateškim dokumentima te je zaključio kako imamo mnogo zajedničkih razvojnih točaka u gospodarskom sektoru. Predložio je razvijanje još bolje suradnje na projektima za bilateralni program Hrvatska-Italija te izrazio zadovoljstvo suradnjom s talijanskom nacionalnom manjinom u Zadarskoj županiji.

Izvor: Zadarska županija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...